Overslaan en naar de inhoud gaan

Betalingen per smartphone populairder

Betalingen tussen consumenten onderling worden vaker met de smartphone gedaan. Contant blijft echter de populairste manier om schulden aan bijvoorbeeld vrienden of familie te vereffenen, blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van Betaalvereniging Nederland en De Nederlandsche Bank (DNB).
Betalen met de mobiele telefoon
© CCO/ Pixabay
CCO/ Pixabay

Cash wordt bij 72 procent van de betalingen gebruikt. In totaal werd er vorig jaar voor zo'n 20 miljard euro aan onderlinge betalingen gedaan in 800 miljoen transacties. Bij 22 procent van die transacties wordt gebruikgemaakt van een elektronische betalingswijze. Dat is niet alleen per smartphone, maar kan ook internetbankieren op de pc zijn.

Wel worden apps voor mobiel bankieren, iDeal en apps als Tikkie waarmee een betaalverzoek kan worden gestuurd naar een bekende belangrijker. Vooral jongeren gebruiken deze methodes vaak. Zo beleefde Tikkie afgelopen week een recordweek, met in totaal circa 650.000 verzonden betaalverzoeken. Betalingen rondom Koningsdag zorgden voor een duidelijke stijging in het gebruik van de betaalapp van ABN AMRO.

Naast contant en elektronische betalingen wordt nog 6 procent van de onderlinge betalingen met cadeaubonnen en dergelijke gedaan.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in