Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe primeur voor Estland: volledig digitale voertuigregistratieservice

De Estlandse overheid loopt mijlenver voor op gebied van digitalisering. Onder meer digitaal stemmen is al jaren mogelijk in het land. Nu is ook de voertuigenregistratieservice volledig gedigitaliseerd.
© Shutterstock
Shutterstock

Tot voor kort kon een voertuig alleen geregistreerd worden door een bezoek te brengen aan een vervoeradministratiekantoor van de Estlandse overheid. In 2023 wordt een nieuwe zelfbedieningsomgeving gelanceerd, waarmee kersverse personenautobezitters foto's van hun voertuigen kunnen maken en uploaden zonder daarvoor hun huis of werk te moeten verlaten. Alleen voor aanvullende controles moet een auto naar een vervoersadministratiekantoor worden gebracht.

Dankzij het eerste volledig digitale registratiesysteem is de registratie van voertuigen van Estse burgers en bedrijven aanzienlijk vereenvoudigd", zo vertelt Joel Jesse, de Estse directeur van Mobility Management Services bij Transport Administration op de website van de Estlandse overheid. Elk jaar worden er in Estland ongeveer 116.000 voertuigen geregistreerd.

"Hierdoor zullen we zeker geld en tijd van klanten besparen en zullen we in staat zijn om operaties sneller en efficiënter te laten verlopen, omdat klanten niet meer fysiek naar een van onze servicekantoren hoeven te komen."

Betrouwbare metadata

Estland maakt gebruik van een systeem dat helpt bij het maken van foto's van goede kwaliteit, aangevuld met betrouwbare metadata, zodat de medewerkers van de Transportadministratie kunnen beoordelen of het voertuig aan alle voorschriften voldoet. Interactieve instructies en AI-technologieën, zoals computervisie, worden gebruikt om de kwaliteit van het resultaat te waarborgen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in