Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft floreert op Office-software

Het Amerikaanse concern boekte een winst van 5,2 miljard dollar (3,5 miljard euro), een stijging van 30 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. Per aandeel bedroeg de winst 61 dollarcent, tegen 45 dollarcent een jaar eerder. Microsoft boekte een omzet van 16,4 miljard dollar, een stijging van 13 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Windows-verkoop baart zorgen
De teruglopende omzet bij de Windows-divisie is echter een zorgenkind voor Amerikaanse analisten. De verkoop daalde 4 procent ten opzichte van het vergelijkbare kwartaal een jaar eerder, naar 4,45 miljard dollar. Windows is sinds jaar en dag een van de belangrijkste winstmakers bij het bedrijf. Vooral de daling in de verkoop van consumenten-pc's en netbooks veroorzaakt de tegenvallende omzet. Financieel directeur Peter Klein zei dat de verkoop van netbooks met Windows voorgeïnstalleerd het afgelopen kwartaal met 40 procent was gedaald.

Microsoft voelt de concurrentie van de tablet, maar schrijft de teruglopende verkoop van Windows aan consumenten niet volledig toe aan de nieuwe computervariant. Klein zegt dat het dalende consumentenbudget een oorzaak is, onder meer door de sterk stijgende brandstofprijzen.

Entertainment-sectie draait goed
De verkoop van de Xbox 360 spelcomputer en van Kinect - de sensor die bewegingen voor het scherm omzet in acties op het scherm - liep goed. Onder meer deze producten stuwden de omzet van de entertaiment-divisie naar 1,94 miljard dollar, 60 procent meer dan het jaar ervoor.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in