Overslaan en naar de inhoud gaan

Componentsancties VS tegen Chinese smartphonemaker

Het Amerikaanse ministerie van Handel verbiedt Amerikaanse bedrijven de komende zeven jaar technologie te leveren aan ZTE. De sanctie heeft te maken met een eerdere zaak, waarin ZTE heeft toegegeven technologie en goederen aan Iran te hebben doorverkocht.
© ZTE
ZTE

Het bedrijf betaalde in die zaak een boete van 890 miljoen dollar. Ook moest worden opgetreden tegen het personeel dat in de fout was gegaan. Omdat ZTE daar onvoldoende werk van heeft gemaakt, is nu besloten tot dit handelsverbod.

Ook in het Verenigd Koninkrijk worden ZTE de duimschroeven aangedraaid. De Britse overheid heeft bedrijven in de telecomsector gewaarschuwd voor samenwerkingen met de Chinezen.

Spanningen tussen VS en China

Het nu in de VS opgelegde handelsverbod kan flinke gevolgen hebben voor ZTE. Belangrijke onderdelen in de telefoons, zoals processors, zijn van Amerikaanse makelij. De Amerikaanse ingreep kan er mogelijk ook voor zorgen dat handelsspanningen tussen de VS en China oplaaien. Beide landen sloegen elkaar de laatste tijd met importtarieven voor bepaalde producten om de oren.

Eerder werd het de Chinese smartphonemaker Huawei al lastig gemaakt op de Amerikaanse markt. Verschillende inlichtingendiensten in de VS lieten weten dat bedrijf als een gevaar voor de nationale veiligheid te zien. Die claim werd overigens niet onderbouwd, maar Amerikaanse providers en winkels deden Huawei-telefoons in de ban.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in