Overslaan en naar de inhoud gaan

Pure en Nvidia leveren AI in een box

Het inrichten en beheren van de infrastructuur voor kunstmatige intelligentie is nog allerminst een fluitje van een cent. Pure Storage en Nvidia presenteren hun AIRI als een belangrijke stap vooruit.
Pure Storage Nvidia AIRI
© Pure Storage
Pure Storage

De AIRI is een nieuwe loot aan de converged infrastructure-boom. De kast bevat vier Nvidia DGX servers, een Flashblade-array van Pure Storage en twee 100GBps switches van Arista. De combinatie wordt voorgeïnstalleerd met een softwarestack die is geoptimaliseerd voor massale parallelle verwerking. De samenstelling bestaat uit componenten die elk van de leveranciers al langer in het portfolio heeft. Nieuw is dat het geheel als kant-en-klare opstelling wordt geleverd. Bij wijze van spreken hoeft alleen de stroom er op en kunnen datascientists aan de slag met hun experimenten.

Kostbare tijd versus beheertaken

Nu zien zij zich vaak nog genoodzaakt de complete stack van hardware, platform en toepassingen te  configureren en onderhouden. Voor traditioneel ingestelde de IT-afdeling is de architectuur van AI nog vaak te ver van het bed. "Maar het is zonde als data scientists hun kostbare tijd moeten besteden aan beheertaken", zegt Marco Bal, principle systems engineer bij Pure Storage. Dit was een belangrijke drijfveer om een 'AI-in-a-box' samen te stellen. 

Nvidia heeft zich de afgelopen jaren zich geprofileerd als dè leverancier van processorkracht voor AI-toepassingen. De grafische chips (GPU's) blijken bij uitstek geschikt om aan de behoefte aan massale parallelle verwerking tegemoet te komen. In 2016 introduceerde Nvidia al de DGX-1, een machine waarin het bedrijf 8 GPU's aanvult met AI accelerators zodat het geheel is afgestemd op het verwerken van deep learning taken. 

Voorheen losse onderdelen samenvoegen

Rijkswaterstaat nam onlangs een DGX-1 in combinatie met flashblades van Pure Storage in gebruik voor machinelearning-taken. Bal: "Dat ging om een voorloper van de AIRI die nog uit losse componenten was samengesteld. Het is wel een goed voorbeeld van hoe klanten deze combinatie gebruiken."

Nvidia en Pure Storage gebruiken de gezamenlijke partner PNY om de AIRI op de markt te brengen. Omdat het om een combinatie gaat van al bestaande producten is de AI-in-a-box direct leverbaar. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in