Overslaan en naar de inhoud gaan

Explosieve groei voor 3D-printing

De omzet in producten en diensten voor 3D-printing neemt in de periode 2015 tot 2020 zeer fors toe. In 2015 ging het nog om 15,9 miljard dollar. In 2020 is dat bedrag ruimschoots verdubbeld tot 35,4 miljard dollar, voorspelt marktvorser IDC.
3d printer sample.jpg

De groei is onder meer te danken aan de voordelen van 3D-printen voor organisaties. Daarbij gaat het vooral om kortere productietijd en lagere kosten voor het produceren van prototypes.Dat wordt volgens IDC versterkt doordat het aantal producenten van 3D-printers sterk groeit, wat leidt tot snellere en krachtigere printers en lagere prijzen.

De helft van de totale omzet in 3D-printing wordt behaald uit de printers en printmaterialen zelf. De rest wordt gegenereerd uit software en gerelateerde diensten. Verwacht wordt dat de omzet voor CAD-software tot 2020 zal verdrievoudigen.  

De belangrijkste gebruikers van 3D-printing zijn te vinden in de auto-industrie voor het snel printen van prototypes. Daar wordt dti jaar zeker 4 miljard dollar in omgezet. Het printen van onderdelen voor de luchtvaartindustrie en Defensie is in omzet tweede dit jaar en komt uit op bijna 2,4 miljard dollar. IDC verwacht daarnaast een sterke groei van de vraag naar 3D-prints in de gezondheidszorg.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in