Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple neemt chipspecialist Intrinsity over

Apple heeft Intrinsity, een bedrijf dat vermoedelijk aan de wieg stond van de centrale processor in de tabletcomputer iPad, overgenomen. Intrinsity beschikt over technologie om de prestaties van ARM-processors te verbeteren.
iPad1
© Apple
Apple

Apple zou volgens de nieuwsbrief Microprocessor Report 121 miljoen dollar hebben betaald voor Intrinsity, dat is gevestigd in Austin (Texas). Dat meldt de zakenkrant The Wall Street Journal. Begin april deden al geruchten de ronde dat Apple geïnteresseerd was in de overname van Intrinsity.

In 2008 telde Apple circa 278 miljoen dollar neer voor P.A. Semi en haalde daarmee de kennis in huis voor het ontwikkelen van chips op basis van de Britse chipontwerper ARM. De centrale processor in de iPad, de A4, is gebaseerd op een basisontwerp van ARM.

Het Koreaanse bedrijf Samsung fabriceert de A4-chip voor de iPad en maakt ook andere ARM-processors voor Apple. In juli 2009 kondigde Samsung aan dat het technologie van Intrinsity, Hummingbird geheten, zou gebruiken om de kloksnelheid van de ARM-chips te verhogen tot 1 gigahertz. Misschien niet toevallig werkt ook de A4-chip in de iPad op 1 GHz. Een deskundige van het Canadese adviesbureau Chipworks denkt dan ook dat Samsung en Intrinsity vorig jaar hebben samengewerkt om de A4-chip voor Apple te ontwikkelen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in