Overslaan en naar de inhoud gaan

Palm-smartphone keert terug via BlackBerry

De merknaam Palm is tegenwoordig in handen van het Chinese bedrijf TCL dat dit jaar nog een nieuwe Palm-smartphone uitbrengt. Dit toestel draait dan naar verluidt Android. TCL is ook licentiehouder voor een ander pionierend mobile merk: BlackBerry.
Palm webOS
© Palm
Palm

Volgens rondgaande berichten is de terugkeer van Palm nabij. De Amerikaanse telecomprovider Verizon zou een nieuwe Palm-smartphone van TCL op de markt gaan brengen. Dit is dan voor de VS en ergens na de zomer, weet technieuwssite Android Police te melden.

Slechts in naam

Hiermee wordt berichten over Palm van augustus vorig jaar gevalideerd. Een marketingmanager van TCL heeft toen in een interview met het Nederlandse Android Planet verklaard dat het bedrijf in 2018 Palm zou terugbrengen op de markt. Details zijn toen niet gegeven en de huidige geruchten geven ook niet veel prijs.

Wel ziet het er naar uit dat het slechts om de naam gaat. De aankomende Palm-smartphone draait Google’s mobiele besturingssysteem Android, en niet het oorspronkelijk door Palm zelfontwikkelde webOS. Ook is het nog afwachten of de hardware zich kan meten met de standaard van wat de gevallen mobile pionier ooit als zelfstandig bedrijf uitbracht.

Teloorgang

Palm is na zijn neergang opgekocht door HP, met name voor het veelbelovend ogende webOS. Dat mobiele besturingssysteem moest weerstand bieden tegen het winstgevende iOS van het succesvolle Apple en het marktopslokkende Android van het grote Google. HP’s ambities op dit vlak zijn echter de mislukte pogingen van Palm gevolgd.

HP’s plannen met webOS zijn nooit volledig tot wording gekomen, mede door koerswijzigingen en de kiem voor de latere opsplitsing van het bedrijf. De computerfabrikant heeft de Palm-boedel vóór zijn zelfdeling weer doorverkocht. Huidig eigenaar LG gebruikt webOS in zijn smart-tv’s. TCL lijkt te grossieren in klassieke merknamen: het fabriceert ook smartphones onder de BlackBerry-naam en heeft eerder ook al het Franse telecommerk Alcatel gevoerd.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in