Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook Surface-lijn krijgt dark mode

De tablet, laptop en all-in-one workstation in Microsofts Surface-lijn zijn vernieuwd, qua innerlijk én uiterlijk. Naast nieuwere, snellere quadcore-processors en grafische chips komen de Windows 10 touch-apparaten in het zwart. Passend bij de dark mode die Windows 10 krijgt.
Surface black
© Microsoft
Microsoft

Opvallend aan de nieuwe Surface-apparaten is niet alleen het uiterlijk. Innerlijk is er weliswaar vernieuwing doorgevoerd, maar niet op alle fronten. Zo heeft Microsoft de Surface Pro 6 tablet wel voorzien van nieuwere Intel-processors, die vier cores aan boord hebben, maar ontbreekt bijvoorbeeld de toekomstgerichte USB-c aansluiting. Daarmee is er ook geen aansluiting voor het breedbandige Thunderbolt 3.

Home voor pro’s

Verder blijkt de zakelijk bedoelde tablet standaard geleverd te worden met de Home-variant van Windows 10. Dit betreft dan het instapmodel, waarvan Microsoft de vanaf-prijs hanteert in zijn communicatie over zijn nieuwe tablet. Een duurdere configuratie met Windows 10 Pro staat ook op stapel, meldt Microsoft-watcher Mary Jo Foley in een tweet.

Naast de vernieuwde Surface-tablet heeft Microsoft ook zijn Surface-laptop en zijn all-in-one Surface Studio vernieuwd. Beide zijn net als de Surface Pro 6 in het zwart gestoken en intern van nieuwere componenten voorzien. Zo is de Microsoft-laptop dankzij de achtste generatie Intel Core-processor tot wel 85 procent sneller dan de voorgaande, eerste generatie Surface Laptop. Hierbij belooft de maker nog wel de 14,5 uur batterijduur op één volle acculading.

GPU-vermogen

Het Surface Studio-workstation met zijn kantelbare touch- en tekenscherm is nu uitgerust met een grafische processor die 50 procent sneller is, aldus de leverancier. Het gaat om een GTX 1070-GPU van Nvidia, die ook meer twee keer zoveel geheugen heeft als de oudere Nvidia 965M of 980M in de eerste Surface Studio.

De keuze voor zwart, wat in de laptopwereld haast een traditionele kleur is, was vooraf al even uitgelekt, via een korte omschrijving van Microsoft voor zijn persevent van gisteravond. Kort daarna is via een derde partij zelfs beeld naar buiten gekomen. Geruchten over zwarte Surface-producten doken vorige maand al op, en blijken dus te kloppen.

De zesde Surface Pro, komt in het zwart:

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in