Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple presenteert slimme speaker HomePod

Apple heeft een slimme speaker gepresenteerd die met spraakcommando's te bedienen is. Met de HomePod wil het Amerikaanse technologiebedrijf de strijd aangaan met concurrenten als Google en Amazon, die al langer zo'n apparaat verkopen.
homepod
© Apple
Apple

Met een slimme speaker kunnen gebruikers onder meer muziek bedienen en zoekopdrachten uitvoeren. De HomePod moet zich onderscheiden ten opzichte van andere slimme speakers met zijn geluidskwaliteit, zo benadrukte Apple maandag tijdens een presentatie voor ontwikkelaars. Tegelijk gaat het de strijd aan met de niet-slimme speakers van Sonos, dat wél al bekendstaat om zijn geluidskwaliteit.

De nieuwe speaker gaat 350 dollar kosten en komt in december uit in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Of en wanneer de HomePod naar Nederland komt is nog niet bekendgemaakt. Vanwege de taalbarrière zijn de spraakbediende speakers van Amazon en Google overigens ook nog niet in Nederland verkrijgbaar.

Tijdens de presentatie werd verder een reeks updates voor bestaande apparaten en apps aangekondigd. Zo onthulde Apple onder meer nieuwe versies van zijn MacBook-laptops, iMac-desktops en iPads.

Verder werd onder meer een dienst waarmee mensen onderling geld kunnen versturen en navigatie voor binnen in gebouwen beloofd. Schiphol zal die laatste dienst direct ondersteunen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in