Overslaan en naar de inhoud gaan

Schone installatie voor Windows 11 preview nu mogelijk met ISO-bestanden

Microsoft heeft de ISO-bestanden voor een Preview Build van Windows 11 vrijgegeven, meldt Tweakers. Gebruikers van het Insider-programma van Windows 11 kunnen de ISO bestanden downloaden en daarmee een schone installatie uitvoeren.
Windows 11
© Microsoft
Microsoft

Voorheen was het alleen mogelijk om met de Preview Build een upgrade van de Windows 10 installatie uit te voeren. Met de downloadbare ISO bestanden kunnen Insiders zowel een schone installatie als een in-place upgrade doen en krijgen ze daarmee toegang tot de geheel vernieuwde setup van Windows 11.

In een blog van Microsoft staat dat de nieuwe setup het enthousiasme van de gebruiker moet aanwakkeren. Dat wordt nog meer gestimuleerd doordat gebruikers hun computer tijdens de installatie een naam kunnen geven. Uit eerdere feedback van de Insiders bleek dat hier veel vraag naar was, aldus Microsoft. Eenmaal door de installatie, leidt de nieuwe 'Get Started app' gebruikers heel snel door de setup van hun nieuwe pc heen.

Voorlaatste versie
De gebruikers krijgen geen toegang tot de laatste versie van de Windows 11-versie met nummer 22000.160, maar tot de Windows 11-versie 22000.132. Doordat zij niet de laatste versie hebben, zien de Insiders niet de laatste wijzigingen van de Windows 11-versie 22000.160.

In deze versie zijn een aantal issues opgelost, zoals problemen met de taakbalk. In de taakbalk werd met een icoontje 'locatie in gebruik' aangegeven. Ook als de instellingen hiervoor uitgeschakeld waren, bleef het icoontje toch zichtbaar.

Release Windows 11
De verwachting is dat de release van Windows-11 in oktober zal. Zo bleek eerder uit een blogpost van Microsoft begin augustus. Toen schreef Microsoft dat fabrikanten tot 22 oktober hebben om hun drivers in te dienen als ze met Windows 11 geleverd moeten worden.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in