Overslaan en naar de inhoud gaan

Millenniumbug slaat nog een keer toe, 14.000 doden gemaild

Het ongeval, waar Associated Press melding van maakt, was het gevolg van een 2-cijferig in plaats van 4-cijferig jaargetal in 400.000 records die een werknemer had geselecteerd uit de database van het vervoerbedrijf. Het doel was te zoeken naar mannelijke klanten die geboren waren tussen 1993 en 1997, maar zo werden ook de details van de mannen opgevist die geboren waren tussen 1893 en 1897. 14.000 van hen kregen een brief van het bedrijf.
error

De millenniumbug hield de gemoederen de tweede helft van de jaren 90 behoorlijk bezig omdat sinds het de begindagen van de computer bij software-ontwikkeling werd bespaard op geheugen en rekenkracht door de twee cijfers die de eeuw en het millenium aangeven in jaartallen werden weggelaten. Op 1 januari 2000 het eerste moment dat deze getallen zouden verspringen, kon dat tot grote problemen leiden, vooral in legacysystemen waar lang niet altijd met zekerheid te stellen was waar jaartallen waren vastgelegd.

Af en toe speldenprikken

Tot de chaos die sommigen voorspelden, is het niet gekomen, mede dankzij de enorme inspanningen die zijn gepleegd om de potentiële probleemgevallen op te sporen. Toch doken er de eerste tijd wel regelmatig problemen op die aan de bug waren toe te schrijven.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in