Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft schiet intelligent edge ontwikkelaars te hulp

Microsoft tast net zo goed in het duister waar de ontwikkeling van Internet of Things naar toe gaat. Maar in tegenstelling tot de periode onder Steve Ballmer, wacht het bedrijf niet af om zich vervolgens succesvolle ontwikkelingen toe te eigenen, maar wil met ontwikkelaars op ontdekkingstocht.
Scott Guthrie
© Microsoft
Microsoft

Duidelijk is dat er naast de rekenkracht in cloud ook verwerking aan de randen van de netwerken moet plaatsvinden, ook wel edge-computing genoemd. Tijdens zijn Connect(); //2017-ontwikkelaarsconferentie toonde Microsoft nieuw gereedschap voor het ontwikkelen van 'edge'-technologie dat nu in een testopzet beschikbaar is.

Het gaat om tools voor het inbouwen van analytics, machine learning en kunstmatige intelligentie in toepassingen die vervolgens in de hardware in de IoT Edge kunnen worden ingezet. Het doel is de gegevens die van sensoren en andere IoT-apparatuur komen te kunnen voorbewerken, zodat alleen de waardevolle en geaggregeerde data via netwerken naar de clouddatacentra hoeven worden gestuurd. Dat bespaart bandbreedte en daarmee de kosten nodig voor transport, opslag en verwerking in de cloud.

Ook voor offline

Met het gereedschap is het ook mogelijk toepassingen te bouwen die heel goed offline kunnen werken. Alleen wanneer er weer verbinding is, synchroniseren zij hun data.

Scott Guthrie, executive vice president van de Cloud and Enterprise Group, benadrukte dat iedere ontwikkelaar er mee aan de slag kan, "of je nu dotnet-developer bent, of een .node, Python of java-ontwikkelaar op een Mac, een Windows client developer bezig met C++, of een C#-programmeur bezig voor iOS of Android."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in