Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft probeert IoT te versimpelen

Het nieuwe IoT Central-platform neemt veel van de complexere backend-problematiek uit handen van de ontwikkelaars.

Microsoft biedt IoT central aan via de Azure IoT Hub. De dienstverlening neemt de verantwoordelijkheid over voor zaken als beveiligde verbindingen, exploitatie en update-routines. Marcello Majonchi, senior program manager Azure IoT bij Microsoft, zegt in een blog dat IoTCentral er op is gericht dat de aandacht komt te liggen bij het ontwikkelen van nieuwe bedrijfskansen dan het regelen van de achterliggende technologie. daarvoor wordt zogeheten low code software development ingezet.

De opzet houdt ook in dat minder technische kennis vereist is bij het ontwikkelen van IoT-toepassingen. Daardoor kunnen ook bedrijven met minder technische kennis in huis zelf aan de gang met de ontwikkeling van IoT. Volgens Majonchi is het opschalen van projecten geen probleem. Het platform kan miljoenen connected devices aan.

Beveiliging belangrijk

Microsoft stelt dat bij de opzet van projecten op IoT Central beveiliging de hoogste prioriteit krijgt. Elk apparaat dat verbinding maakt met de clouddienst doet dat met een unieke beveiligingssleutel. De ontwikkelaars kunnen uit de voeten met verschillende software development kits (SDK) zoals Node.js, C/C#, en Java. Ook is er ondersteuning voor protocollen als MQTT 3.1.1, HTTP 1.1 en AMQP 1.0.

Het platform biedt verder een uitgebreide set gereedschappen voor monitoring en analyse van de verschillende aangesloten apparaten.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in