Overslaan en naar de inhoud gaan

Linux Foundation stort zich op deep learning

Het eerste project van de LF Deep Learning Foundation - genaamd Acumos AI Project - heeft tot doel een platform en een open source framework te creëren dat het makkelijker maakt AI-toepassingen te bouwen, delen en in gebruik te nemen.
Jim Zemlin
© CC BY-SA 2.0 - Wikicommons
CC BY-SA 2.0 - Wikicommons

Jim Zemlin, executive director van de Linux Foundation, kondigde de oprichting van de nieuwe loot aan de boom van de Linux Foundation aan op de Open Networking Summit in Los Angeles, zo meldt TechCrunch. "We zijn verheugd een deep learning foundation aan te bieden die een langetermijnstrategie en ondersteuning mogelijk maakt voor grote hoeveelheid projecten in AI, machine learning en deep learning ecosystemen", zei hij.

Er zijn verschillende vormen van lidmaatschap van de foundation, vergelijkbaar met de andere loten aan de Linux Foundation boom. Voor deelneming is ook een lidmaatschap van de Linux Foundation verplicht. Bij de start zijn er gelijk een aantal founding members genoemd, waaronder Amdocs, AT&T, B.Yond, Baidu, Huawei, Nokia, Tech Mahindra, Tencent, Univa en ZTE.

Eerste Acumos-code al beschikbaar

De eerste twee partijen die zich over het Acumos project buigen zijn AT&T en Tech Mahindra. De eerste code van het project is al beschikbaar. Een AT&T-woordvoerder verklaarde tegenover ZDNet: "Ons doel met het open source maken van het Acumos project is het bouwen en gebruiken van AI-applicaties zo makkelijk te maken als het bouwen van een website." Het zou ontwikkelaars in staat stellen kunstmatige intelligentie en machine learning toe te passen zonder zich te hoeven verdiepen in de kleinste details van de opens source software-ontwikkeling.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in