Overslaan en naar de inhoud gaan

ING maakt Apple Pay beschikbaar in Nederland

Het hing al sinds mei in de lucht, en vandaag is de kogel dan eindelijk door de kerk: ook in Nederland kan betaald worden met Apple Pay. Het betalen met de iPhone, iPad en Apple Watch is vanaf vandaag beschikbaar voor klanten van ING, dat de komst al vanaf mei aankondigde op de eigen website.
© Apple Inc.
Apple Inc.

ING-klanten die gebruik willen maken van de betaalwijze, dienen hiervoor wel de nieuwste versie van de mobiel bankieren-app op hun telefoon te hebben staan, en te beschikken over een iPhone 6, SE of nieuwer. Vandaag probeerden al zoveel mensen Apple Pay te installeren, dat de dienst tijdelijk niet beschikbaar bleek.

Verificatie

Er zitten wel wat beveiligingsmaatregelen rondom de betalingen met Apple Pay. Zo loopt de verificatie van aankopen met Apple Pay door ING-klanten via een gezichtsscan, met de vingerafdrukscanner of met een pincode. Per dag kunnen gebruikers maximaal € 2.500,- per rekening betalen met Apple Pay. Voor gebruikers van 16 of 17 jaar is het maximumbedrag € 250,- euro per rekening per dag.  Voor het maximumbedrag maakt het niet uit of betaling in Nederland of in het buitenland worden gedaan, en of dat online of contactloos wordt gedaan.

Achterblijvertje

Nederland is met deze manier van betalen via de smartphone aan achterblijvertje ten opzichte van andere landen. Apple Pay is al sinds 2014 beschikbaar in de Verenigde Staten en ook in ons omringende landen is deze manier van betalen met de smartphone al langere tijd in gebruik.

In Nederland was dit tot vandaag echter nog niet mogelijk, al probeerde de onlinebank Bunq ruim een jaar geleden de dienst nog wel via een omweg beschikbaar te maken voor Nederlandse gebruikers. Lang heeft dit niet geduurd; Apple gooide de achterdeur al snel met een klap dicht.

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in