Overslaan en naar de inhoud gaan

HoloLens in Nederland te koop

Sinds gisteren is de HoloLens van Microsoft telefonisch en per mail te bestellen. Binnenkort komt hij ook in de Nederlandse Microsoft Store.
Microsofts Hololens in bedrijf
© Microsoft
Microsoft

De Augmented Reality-bril komt beschikbaar voor app-bouwers en voor bedrijven die hem op de werkvloer willen gebruiken. Er zijn geen plannen om de bril ook op korte termijn aan consumenten te leveren. De bril zou vanaf 1 december worden geleverd.

De HoloLens was al verkrijgbaar in 10 landen, waaronder de Verenigde Staten, Duitsland en Groot-Brittannië. Daar komen nu 29 andere landen bij, waaronder Nederland en België.

Microsoft brengt 2 versies op de markt; de versie voor zakelijk gebruik op de werkvloer kost 5489 euro, de developer-versie voor appbouwers is met 3299 euro aanzienlijk goedkoper.

Dragers van de HoloLens krijgen beelden geprojecteerd op de glazen. Er wordt als het ware een extra laag aan de werkelijkheid toegevoegd. Microsoft noemt dit ‘mixed reality’ in plaats van augmented reality, omdat het ‘virtueel en echt mengt’.

Meer AG Connect?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in