Overslaan en naar de inhoud gaan

GitHub krijgt Windows 9x-uiterlijk

Microsoft heeft er niks mee van doen, met het Windows 9x-uiterlijk van GitHub. Het is een soloproject van de ontwikkelaar met de naam Alexander Prokhorov, die op GitHub ook bekend is onder de naam Athari.

Prohokov noemt de Rus Nikita als inspiratie voor zijn werk. Nikita maakte ten tijde van de aankondiging dat Microsoft GitHub overnam een mockup van een pagina van Github in de Windows 95-stijl en postte deze begin juni op Twitter. Prokhorov pikte het idee op en creëerde naar eigen zeggen een nagenoeg pixel-perfect 'reproductie van buttons, tabs, separators, groups, edit boxes, list boxes, tooltip en windows.'

De GUI is te gebruiken in combinatie met de gangbare browsers, zegt Prokhorov. De stijl laat zich installeren via de browser-extensies Stylish of Stylus.

Pseudoniem of niet?

De naam van de ontwikkelaar - Alexander Prokhorov - is bijzonder, signaleert The Register. Het is de vraag of hij zichzelf een nickname heeft gegeven of dat het zijn echte naam is. Alexander Prokhorov is namelijk de beroemde natuurkundige die in 1964 samen met Charles Hard Townes en Nikolay Basov de Nobelprijs won voor hun werk aan lasers.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in