Overslaan en naar de inhoud gaan

Voedsel- en voedingsgegevens nu in Google Search

Google geeft in de VS gedetailleerde informatie over voedsel en voedingswaarde via Google Search. Voor meer dan 1000 soorten fruit, groente, vlees en maaltijden is in Google Search te vinden hoeveel calorieën, vetten, koolhydraten en proteïnen ze bevatten.
Google

Google Search ontsluit de voedsel- en voedingsinformatie met de eerder aangekondigde ‘conversational search’-interface, waarmee gebruikers vragen kunnen stellen als: ‘Hoeveel calorieën zitten er in een glas sinaasappelsap?’ of ‘Hoeveel vet zit er in een donut?’ Ilya Mezheritsky, product manager van Google, schrijft in haar blog: “Je krijgt meteen het antwoord op je specifieke vraag, en kunt doorklikken naar relevante voedingsinformatie. Als je wilt krijg je ook alternatieven voorgeschoteld.”

Google Knowledge Graph

Google Search put de voedingsgegevens uit Googles Knowledge Graph, het project dat ten doel heeft alle informatie die op het web te vinden is, op één plaats samen te brengen. “De Graph helpt ons gerelateerde dingen met elkaar te verbinden,” schrijft Mezheritsky, ”zelfs in de gevallen dat voedsel een compleet andere naam heeft dan waar je naar hebt gevraagd. Wie in het Engels naar de hoeveelheid calorieën in ‘summer squash’ zoekt, krijgt als relevant voedsel ook zuchinni of courgette te zien, wat een subcategorie van ‘summer squash’ is."

Google gaat de komende weken de voedsel- en voedingsinformatie in de VS uitrollen die vooralsnog ook alleen daar te raadplegen zal zijn. Op termijn zullen er meer gegevens over meer producten en maaltijden beschikbaar komen, ook in meerdere talen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in