Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft vereenvoudigt inzet blockchain

Microsoft introduceert Enterprise Smart Contracts voor zijn Azure Blockchain-as-a-Service. het is een raamwerk dat het veel gemakkelijker moet maken om de vele mogelijkheden die blockchain biedt, te gebruiken bij bedrijfsprocessen.
Microsoft Azure logo

Blockchain wordt nog veel geassocieerd met Bitcoins, de eerste grote toepassing van deze technologie. Maar de mogelijkheden zijn veel uitgebreider. In feite is blockchain een gedistribueerd grootboek waarin transacties worden bijgehouden en gevalideerd. Het kan gaan om geldelijke transacties, om het vastleggen van afspraken waar nu nog een notaris voor nodig is zoals een testament, maar ook het vaststellen van identiteiten.

Microsoft startte in november 2015 al met een Blockchain as a Service-dienstverlening op het Azure-platform. Vorig jaar werd daar middelware aan toegevoegd die het voor klanten makkelijk maakt een Ethereum-netwerk te bouwen. Dit is een opensource, gedecentraliseerde virtual machine gebaseerd op een blockchain-gebaseerd gedistribueerd platform.

Maar voor veel klanten is het nog een brug te ver om zelf op basis van dit gereedschap een eigen blockchaindienst te bouwen. Daar moet Enterprise Smart Contracts hulp bij bieden. Het raamwerk bevat een aantal bouwblokken waarmee, samen met Azure, Azure Active Directory en Azure Key Vault verschillende blockchaintoepassingen eenvoudig kunnen worden opgezet.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in