Overslaan en naar de inhoud gaan

Nvidia verlegt koers naar tablets

Nvidia is groot geworden in het ontwerpen van grafische chips voor pc-gebaseerde systemen. Maar daar beperkte het bedrijf zich lang toe. Nu breekt het door de grenzen en ziet voor zichzelf op de tabletmarkt een rol weggelegd die Intel altijd op de pc-markt speelde.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

De Tegra 2 is de chip waarmee Nvidia verwacht de strijd om de hegemonie op de tablet-processormarkt te winnen. Hij is al de motor achter verschillende smartphones zoals de Droid X2 en tablets als de Galaxy Tab 10.1. Slechts enkele maanden na de introductie meldt Nvidia al een omzet van 100 miljoen dollar in de Tegra 2.

Omslag geen vrije keus
Nvidia ziet zich wel gedwongen tot een nieuwe koers nu zijn traditionele markt voor grafische chips voor pc's afkalft. Intel en AMD produceren steeds meer grafische processors en de groei van de pc-markt vertraagt. Nvidia's marktaandeel in grafische pc-verwerking daalde vorig jaar 8 procentpunten, omzet die volledig naar Intel en AMD ging.

Om zijn positie in de mobiele chipmarkt verder te versterken, nam Nvidia vorige maand het Britse startersbedrijf Icera over, een specialist in baseband-technologie die nodig is in communicatiechips. Nividia verbreedt daarmee zijn portfolio in de mobiele markt en verbetert zijn positie ten opzichte van Intel, maar ook ten opzichte van de leider in dit marktsegment Qualcomm.

Op de Computex-beurs in Taipei toont Nvidia deze week ook een tablet met een versie van de Tegra met 4 kernen. Het bedrijf verwacht levering ervan vanaf september.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in