Overslaan en naar de inhoud gaan

Netwerk voor uitwisseling SOA-ervaring

Initiatiefnemer Rix Groenboom van testsoftwarefabrikant Parasoft hoopt dat de groep zich ontwikkelt als Testnet. “Ik mik op het organiseren van twee bijeenkomsten per jaar en per zes of per acht weken het beleggen van een avond.”
Hij wil het netwerk onafhankelijk houden van SOA-leveranciers. “Ik heb niet alle bedrijven aangeschreven.” Vijf bedrijven helpen bij de oprichtingsbijeenkomst, waaronder Cordys en Mercury’s SOA-dochter Systinet.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

“Anders wordt de opzet wel heel moeilijk.”
Het lijkt Steef Klein, CIO van pluimveeslachterijmachinefabriek Meyn, een nuttig netwerk. “SOA is complexe technologie. Hier kunnen we met anderen ervaringen uitwisselen. Elke valkuil die je kan vermijden is er een.”
Meyn boekt volgens Klein succesjes met de inzet van SOA. De herinrichting van bedrijfsapplicaties schikt het rond de applicatieserversoftware van Cordys, het bedrijf opgericht door Jan Baan. Cordys is niet de hoofdreden om te komen, zegt Klein. “Het had ook Tibco kunnen zijn. Maar we gebruiken hier Baan 4; we kennen de leverancier dus goed.”
Nuttig, dat is ook het oordeel van Mariel Bouman, informatiemanager bij verzekeraar Univé. “We kunnen hier in ieder geval ervaringen uitwisselen.”
Ze presenteerde haar ervaringen met het inrichten van diensten rondom de portaalsite. “Het einddoel is bekend, maar de weg erheen zit vol onbekende obstakels.”
Allen Smith, teamleider bij Interpay overweegt nog of hij zich aansluit. Hij vond de presentaties op de eerste dag te ver weg van de praktijk. “Zoals spreker Rik van der Lans al zei: ‘Op slides werkt het altijd.’ Ik ben vooral op zoek naar praktische informatie.”

Lees dit PRO artikel gratis

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

  • Toegang tot 3 PRO artikelen per maand
  • Inclusief CTO interviews, podcasts, digitale specials en whitepapers
  • Blijf up-to-date over de laatste ontwikkelingen in en rond tech

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in