Overslaan en naar de inhoud gaan

McKinsey: herstructureer IT voor 'new normal'

Europese topmensen denken dat hun bedrijven gevoeliger zijn voor grote, IT-gedreven marktverschuivingen dan bedrijven elders in de wereld. Dat schrijft adviesbureau McKinsey in het rapport 'Time to raise the CIO's game: A call to action for European companies'. Cisco participeerde in het onderzoek.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

74 procent van de Europese topmensen is van mening dat hun bedrijf 'zeer' tot 'extreem' kwetsbaar is voor IT-gedreven marktveranderingen. Maar slechts 18 procent van de Europese IT-managers gelooft dat het eigen bedrijf juist zeer effectief is in het sneller en beter dan de concurrent introduceren van technologieën, zo staat in het rapport.

Volgens McKinsey moeten Europese bedrijven de kans grijpen gewaagde transformaties te ondergaan om er zeker van te zijn dat hun bedrijven succesvol blijven in het nieuwe economisch klimaat, dat McKinsey aanduidt als de 'new normal'.

Een groot aantal bedrijven erkent de noodzaak zich aan te passen, waarbij een op de drie Europese managers stelt dat de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten een prioriteit is als antwoord op veranderende consumptiepatronen.

Om succesvol te zijn in de 'new normal' raadt McKinsey bedrijven aan IT en bedrijfsactiviteiten meer op elkaar af te stemmen:

  • Verbeter bestuursmodellen voor gezamenlijke besluitvorming en strategische planning tussen IT en de business.
  • Verbeter ook de zakelijke vaardigheden van IT-managers. De prestaties moeten weer op peil worden gebracht door de IT te herstructureren voor een aanzienlijke verbetering van de productiviteit.
  • Transformeer het bedrijfsmodel en de kostenstructuur door middel van geautomatiseerde bedrijfsprocessen.
  • Ook moeten ondernemingen transformaties mogelijk maken door kansen voor IT-gedreven innovaties te identificeren. Wees voorbereid op onverwachte stappen van concurrenten. Bevorder een mentaliteit die het experimenteren met nieuwe ideeën stimuleert en beloont.
Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in