Overslaan en naar de inhoud gaan

Het opvallendste nieuws volgens Sven van de Riet

Getronics gaat op in KPN. Tot deze aankondiging was de strategie om de grootzakelijke klanten van KPN onder te brengen bij Getronics. Het merk Getronics zou het uithangbord zijn voor de grote, complexe opdrachten bij de allergrootste klantorganisaties. Het merk KPN kon zich dan richten op specifieke oplossingen voor de midzakelijke markt.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Dat leek een goede strategie, omdat deze twee marktsegmenten verschillende verwachtingen hebben en er dus verschillende bedieningsconcepten nodig zijn om te zorgen voor tevreden klanten. Het zal een flinke opgave zijn om herkenbaar te blijven voor alle klantgroepen. Maar misschien pakt de integratie ook goed uit: Getronics kreeg altijd weinig aandacht bij presentaties van de cijfers van KPN. Nu alles onder de KPN-vlag komt te hangen kan de Raad van Bestuur het zich niet langer veroorloven om de tak voor IT-dienstverlening op afstand te besturen. De ambitie is immers om KPN te positioneren in de Nederlandse top wat betreft bedrijfsreputatie. Een paar flinke storingen in het grootzakelijke domein en die reputatie is weg.

Op woensdag kwam het bericht dat Ordina per 1 september afscheid neemt van Ronald Kasteel. Hij had als ambitie om van Ordina de nummer 1 te maken in de Nederlandse markt. Hij deed een poging door de overname van PinkRoccade te onderzoeken (ikzelf werkte destijds voor Ordina en Kasteel kwam op m’n bureau zitten om, ondertussen likkend aan een Ordina-lolly, rustig te vertellen welke informatie hij nodig had voor dit traject). Pink ging uiteindelijk naar Getronics. Kasteel heeft vervolgens geprobeerd om Ordina niet afhankelijk te laten zijn van groei op het projectenvlak. Uitbreiding werd gezocht in lange termijn uitbestedingsrelaties, bijvoorbeeld in de vorm van financiële BPO-diensten. Kasteel nam hiermee een flink risico, want deze markt was nauwelijks ontwikkeld in Nederland. Uiteindelijk pakte het BPO-verhaal verkeerd uit en moest Ordina gas terug nemen. Na 22 jaar zal het even wennen zijn om Kasteel straks buiten Ordina aan de slag te zien.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in