Overslaan en naar de inhoud gaan

KNVI/BPUG Masterclass: De rol van AI in de digitale transformatie

De een verwacht dat slimme computers de mens binnen afzienbare tijd voorbij streven, het begin van het einde van onze beschaving. Anderen zien vooral voordelen: mensen kunnen bijvoorbeeld minder, sneller en efficiënter werken, robots nemen veel over. 

masterclass
shutterstock, NicoElNino

De Koninklijke Nederlandse Vereniging van ICT- en Informatieprofessionals (KNVI) weet als beroepsorganisatie dat we in het perspectief van zelflerende digitale toepassingen niet zonder de aspecten van ‘smart humanity’ kunnen: het centrale en verbindende thema van de KNVI.

Meer discussie

Om zowel vakgenoten én de samenleving te ondersteunen, is meer discussie rondom de inzet van AI en de bijbehorende ethische aspecten noodzakelijk. Informatietechniek kent immers nauwelijks praktische belemmeringen. Het is aan professionals die digitale techniek ontwerpen, algoritmes uitwerken, techniek toepassen en informatie voor anderen helpen ontsluiten, om zich bewust te zijn van de gevolgen van dat gebruik en de maatschappelijke impact.

Digitale professionals spelen van oudsher een sleutelrol in de wijze waarop ICT en de gegevensverwerking zich in theorie en in het dagelijks leven ontwikkelen. Dat vergt een andere kijk op opleidingen en competentie-ontwikkeling. Een brede ontwikkeling van competenties is essentieel voor het vakgebied geworden. Meer dan ooit tevoren!

Voorlopen

Voorlopen in Nederland in het realiseren van AI-algoritmen (vooraf), en de transparantie in het gebruik van deze algoritme (goede controle achteraf), is de gewenste koers vanuit de KNVI. Bij de uitwerking van de nationale strategie voor AI door de Nederlandse overheid met meerdere partijen hoort de KNVI een bijdrage te leveren en moet breed worden ingezet op Europese samenwerking. Alleen dan heeft Europa en daarmee Nederland kans van slagen om voorop te blijven lopen op dit thema. Als basis voor het verdere gesprek en de bewustwording van de impact van het maken én het inzetten van technologie schrijft de KNVI boeken en organiseert de KNVI het gesprek.

In de KNVI Masterclass van 28 september 2023 (op het Landgoed van de Business University Nyenrode) richten we ons op het verkennen van de cruciale rol van AI in de digitale transformatie. In deze masterclass wordt duidelijk waarom proactief omarmen van AI in je eigen data van vitaal belang is en hoe je zelf de baas kunt worden over AI. De masterclass is gebaseerd op wetenschap en praktische inzichten van Jan Veldsink, AI Enterpreneur / AI Advisor / Speaker en verbonden aan de Nyenrode Business University. Aan de hand van stellingen wordt het potentieel van AI verkend, en wordt stilgestaan bij risico's en uitdagingen.

Schrijf je in (en verdien 4 PE punten) op www.knvi.nl. Leden van de KNVI en BPUG kunnen gratis deelnemen aan deze masterclass.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in