Overslaan en naar de inhoud gaan

Numascale plant 'Exadata-killer' op basis van MonetDB

Numascale heeft het Amsterdamse MonetDB Solutions opdracht geven voor het ontwikkelen van een speciaal voor de NumaQ-'boxes' getunede versie van het kolomgebaseerde database managementsysteem MonetDB.
Numascale

Deze versie zal door Numascale worden voorgeïnstalleerd op NumaQ-systemen, die vervolgens in de markt worden gezet als appliances die naar believen aan elkaar geschakeld kunnen worden totdat de vereiste capaciteit beschikbaar is. NumaQ kan schalen naar duizenden kernen en terabytes aan werkgeheugen.

Het grote voordeel daarvan is dat voor de gebruiksorganisatie geen specialistische kennis nodig is, waardoor de beheerkosten laag blijven. Volgens R&D-manager Ying Zhang van MonetDB Solutions kunnen de MonetDB-appliances In-Memory Big Data Analytics voor veel organisatie haalbaarder maken, qua kosten en kennisvereisten voor wat betreft de infrastructuur: "De NumaQ-MonetDB appliances vereisen geen setup-inspanning en zijn eenvoudig op te schalen om klanten te helpen betere beslissingen te maken in kortere tijd".

Statistische programmeeromgeving

De NumaQ-MonetDB appliances worden geleverd als een in-memory gebaseerde analytische oplossing, verkrijgbaar met 8TB of meer werkgeheugen en 128 of meer CPU-kernen, die vooraf geïnstalleerd en geïntegreerd zijn met MonetDB en de populaire R-statistische programmeeromgeving.
"De NumaQ machine met zijn overvloed aan werkgeheugen is een perfecte match voor MonetDB," zegt Martin Kersten, medeoprichter en CEO van MonetDB Solutions. "MonetDB is ontworpen voor high-performance analytische workloads. Het systeem is precies afgestemd om de grote hoeveelheid werkgeheugen in de moderne computersystemen effectief te benutten en heeft bewezen zeer efficiënt te zijn bij datawarehouse query-processing.”

Zichtbaarheid MonetDB vergroten

Voor MonetDB Solutions, een spin-off van het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI), betekent de samenwerking met Numascale behalve rechtstreekse omzet (project en 2e-lijnsservice) een interessante kans om haar zichtbaarheid in de markt voor In-Memory Big Data Analytics te vergroten. Software van MonetDB Solutions is in gebruik bij onder meer telecom-, gezondheidszorg- en onderwijs-organisaties in Europa, de VS en Azië.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in