Overslaan en naar de inhoud gaan

'Geen bezoek huisarts meer zonder AI'

Millennials hebben zo'n vertrouwen in kunstmatige intelligentie als assistent van de huisarts, dat hun kinderen waarschijnlijk niet anders zullen weten dan dat de technologie een belangrijke rol speelt bij een consult.
gezondheidszorg
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

Deze conclusie trekt de IEEE uit onderzoek dat de organisatie uitvoerde onder ouders uit de millennial-generatie. TechRepublic schrijft er over. Wereldwijd zegt 56 procent zeer veel vertrouwen te hebben in de technologie bij de diagnose en behandeling van hun zieke kinderen. In Azië is het vertrouwen het hoogst, met wel 80 procent in India. De Engelse millennials staan het meest kritisch ten opzichte van de inzet van AI bij de huisarts: slechts 37 procent van hen heeft veel vertrouwen in de technologie.

Ook wanneer het aankomt op situaties van leven of dood, geven de millennials blijk van groot vertrouwen in technologie. 82 procent van de Chinese millennials laat zonder problemen een robot chirurgische handelingen verrichten op hun kind. Maar ook in de VS en het Verenigd Koninkrijk legt 45 procent van de millennials het lot van hun kind in handen van de robotchirurg.

Bij diagnoses is de inzet van AI nagenoeg geen probleem, zo blijkt uit het onderzoek. Het gebruik van gezichtsherkenningtechnologie voor de detectie van ziektes is voor twee derde van de millennial-ouders prima en 65 procent wil best met een chatbot praten om een diagnose op te stellen.

Robot mag opereren

Wanneer de millennials zelf zo oud zijn dat ze verzorging nodig hebben, zegt 94 procent van de Chinezen dat ze liever AI-gebaseerde systemen voor die hulp inzetten dan hun kinderen. Voor Amerikanen ligt dat wel anders met 56 procent van de ondervraagden die de voorkeur geeft aan het AI-systeem.

Systemen met kunstmatige intelligentie zijn bij uitstek geschikt om de behandeling van ziekten te baseren op de 'best practises' van enorme hoeveelheden wetenschappelijke literatuur en andere documentatie.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in