Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrouw in IT: Suzanne Pardoel – Van Roemburg

Minder dan 15 procent van de mensen die in ons land in de ICT werken is vrouw. En het aantal vrouwen dat een ICT-opleiding volgt in Nederland is ook laag, zeker vergeleken met het Europees gemiddelde. Maar uiteraard zijn ze er wel. AG Connect stelt deze top tech-vrouwen aan je voor. Deze week Suzanne Pardoel – Van Roemburg van Valid.

Welke functie heb je?

Ik ben actief binnen het Quality Assurance Team van Valid Managed Services. Hierin hou ik me bezig met incident analyses en kwaliteits- en procesverbeteringen

Hoe ben je op deze positie terecht gekomen?

De interesse in techniek is er altijd al geweest. Door mijn ervaring met klantcontact en het servicegericht werken, ben ik terecht gekomen op de servicedesk. Ik voelde me meteen al thuis bij Valid. Het geeft mij veel energie om met klanten te werken.

Gaandeweg begon mijn interesse richting Incident- en Problemmanagement te groeien. Ik ben mij steeds meer bezig gaan houden met het verbeteren van de ticketkwaliteit en incident analyses voor problem detectie. Twee jaar geleden hebben we hiervoor het QA Team opgericht en horen deze zaken bij mijn dagelijkse werkzaamheden. Ik zit nu echt op mijn plek bij Valid.

Wat is het leukste aan je baan?

Een hele hoop:

  • De fijne sfeer onderling met collega's
  • Het is nooit saai, je hebt het ene nog niet afgerond of er komt alweer wat nieuws om de hoek kijken. Dat is niet altijd even makkelijk, maar ik vind het wel echt fijn om steeds geprikkeld te blijven en uitgedaagd te worden, dat houdt je actief.
  • Ik doe wat ik leuk vind: ik vind het heerlijk om zaken te analyseren en daarmee zowel intern dingen optimaliseren als ook de klanttevredenheid steeds verder te verbeteren.

Wat zijn de uitdagingen van een baan in de IT?

Ik kan me voorstellen dat je je als vrouw misschien iets meer moet bewijzen op het technische vlak. Al heb ik dat zelf bij Valid nooit zo ervaren.

Welke eigenschappen moet een goede IT’er hebben?

Naast de technische vaardigheden is het belangrijk om ook te beschikken over de nodige soft skills, zodat je niet alleen goed kunt samenwerken met je collega's, maar ook om steeds een goede vertaalslag te kunnen maken tussen de IT en de klant.

Wat merk je als vrouw van de ICT als mannenwereld?

Haha, dat er meer mannen wc's zijn dan dames wc's.

Over het algemeen is iedereen erg direct en er is flink wat humor op de vloer. In het begin moesten ze even wennen aan een vrouw op de afdeling. 'O dat kan je niet zeggen er zit een dame op de vloer' ging het dan ineens, maar daar had ik nooit problemen mee, ik ben echt wel wat gewend vanuit thuis en de vriendenclub. En dat directe vind ik wel fijn, je weet gewoon waar je aan toe bent en er is geen gedoe. Verder is iedereen altijd erg behulpzaam en kan ik bij ze terecht als ik iets nodig heb. Het is prettig om een paar vrouwelijke collega's rond te hebben lopen, maar ik vind het prima zo in deze mannenwereld ;-)

Hoe denk jij dat er voor gezorgd kan worden dat meer vrouwen voor een carrière in tech kiezen?

Het begint denk ik al op de basis- en middelbare school, waar de technische vakken vaak toch als jongens-vakken gezien worden. Het zal schelen als we die ideeën los kunnen laten en dat iedereen zich kan ontwikkelen in een gebied dat hij/zij interessant vindt. Ik vond wiskunde, natuur en scheikunde gewoon veel leuker dan de andere vakken en heb me er niets van aangetrokken.

Verder denk ik dat je respectvol met elkaar om moet gaan, dat zorgt voor een goede sfeer. Daar zijn vrouwen over het algemeen wat gevoeliger voor dan mannen, toch?

Hoe zie jij je carrière verder voor je bij Valid?

Ik wil me vooral focussen op het goed neerzetten van ons QA-team en onze werkzaamheden steeds verder uitbreiden en naar een hoger plan tillen. Er is nog genoeg ruimte voor ontwikkeling binnen dit team. En daarna? Binnen Valid liggen genoeg uitdagingen voor me. Maar mijn interesses liggen bij procesverbetering en klantgericht bezig zijn, dus voorlopig zit ik prima waar ik zit.

Wil je meer weten over werken bij Valid? Ga dan naar valid.nl/carriere en ontdek meer over ons. En oja, voor deze vacatures hoef je natuurlijk niet persé vrouw voor te zijn. Van dit artikel is ook een leuke promotievideo gemaakt. Die kan je hier bekijken.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in