Overslaan en naar de inhoud gaan

Tech in 2 minuten: Wat is Security Maturity as a Service?

De ontwikkelingen in de IT volgen elkaar razendsnel op, net als nieuwe producten en oplossingen. In deze rubriek wordt kort en bondig uitgelegd wat een product of oplossing doet en vooral wat je er als bedrijf mee kunt. Deze keer: Wat is Security Maturity as a Service?

Wat is Security Maturity as a Service?

Cybersecurity is een zeer breed onderwerp waar je als bedrijf continu mee bezig moet zijn. Ultimo wil je als organisatie in een cyclus terecht komen waarin je security steeds verder verbetert. Om in control te blijven moet je veel regelen. Organisatorische, technische en procesmatige maatregelen en daarnaast moet je ook denken aan het menselijke aspect. Het gaat niet alleen om het installeren van een antivirus systeem of een firewall. Cybersecurity moet je in een veel breder perspectief zien. Het gaat er om risk based te sturen op basis van de kern risico’s van jouw organisatie. Met Security Maturity as a Service krijg je grip en inzicht in al die bewegende onderdelen.

Wat kun je met Security Maturity as a Service?

Met Security Maturity as a Service krijg je inzicht in het huidige volwassenheidsniveau van je organisatie. En ook concrete aanbevelingen ter verbetering van de cybersecurityvolwassenheid, inclusief quick wins. Een perfect instrument om draagvlak te creëren voor de nodige initiatieven.

Waar bestaat de oplossing uit en wat levert het op?

1. een volwassenheidsscan

Tijdens een uitgebreide workshop wordt gezamenlijk een vragenlijst ingevuld. De vragen hebben betrekking op verschillende security domeinen. Na afronding van de workshop worden de resultaten verwerkt en volgt er een terugkoppeling sessie inclusief een uitgebreide rapportage.

2. inzicht in huidige security volwassenheid en gap met gewenste situatie

In het rapport tref je inzichten in het huidige security score, aandachtspunten en advies. Uiteraard inclusief praktische aanbevelingen en quick wins. Je ontvangt bovendien een eerste aanzet voor de security roadmap. Dit behelst de belangrijkste activiteiten binnen het eerste jaar, volledig gebaseerd op de uitkomsten van de security volwassenheidsscan. Valid geeft jou daarnaast advies over wat nodig is om het gewenste ambitieniveau te realiseren.

3. maatregelen implementeren, bijsturen en verbeteren (PDCA)

De uitkomst van de Valid volwassenheidsscan geeft inzicht in de robuustheid van de organisatie in relatie tot cybersecurity-risico’s. Het helpt met het versterken van de bewustwording van het management. Dit leidt ertoe dat nieuwe security initiatieven sneller doorgang vinden. De uitkomst van de scan kan je gebruiken als basis voor het opstellen van een plan van aanpak én een meerjarige security roadmap.

Hoe onderscheidt de dienst zich?

Door niet alleen focus te leggen op techniek, maar ook op het proces en de mens. De wisselwerking tussen mensen, processen en technologie stimuleert om de kwaliteit van de organisatie, haar besluitvorming en haar output te verbeteren. Het zijn drie gelijkwaardige pijlers onder het bedrijf. En dus belangrijk voor jouw informatiebeveiligingsstrategie.

Wat zijn de voordelen van Security Maturity as a Service?

Security Maturity as a Service biedt praktische handvatten ter versterking van de bewustwording van collega’s en management. Dit vergroot de kans op draagvlak voor nieuwe security initiatieven waardoor jouw bedrijf beter beschermd is tegen securitydreiging.

Wat zijn de nadelen?

Beleid maken en implementeren kost tijd. Echter, dat mensen tijd moeten vrijmaken om hierin succesvol te zijn wegen ruimschoots op tegen de kosten van security incidenten.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in