Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrouw in de IT: Accountmanager Ariënne Trenidad

Minder dan 18 procent van de mensen die in ons land in de ICT werken is vrouw. En het aantal vrouwen dat een ICT-opleiding volgt in Nederland is ook laag, zeker vergeleken met het Europees gemiddelde. Maar uiteraard zijn ze er wel. AG Connect stelt deze top tech-vrouwen aan je voor. Dit keer Ariënne Trenidad van Trend Micro.

Welke functie heb je?

Regionaal accountmanager

Hoe ben je op deze positie terecht gekomen?

Een collega heeft mij destijds aangespoord om te solliciteren naar een baan binnen de IT - en dan praat ik over de jaren ‘90. Ik ben toen begonnen op de helpdesk van een grote multinational. Al snel stroomde ik door naar teamlead van die helpdesk en van het één kwam het ander. Toen ben ik aan de slag gegaan als solution sales consultant bij een Nederlands telecombedrijf. Dat werd geleidelijk aan een intern gerichte functie, waardoor ik het contact met de klant miste. Vanaf daar was het een logische stap om verder te zoeken in de sales. Zodoende heb ik de overstap gemaakt naar Trend Micro en daar heb ik tot op de dag van vandaag geen spijt van!

Wat is het leukste aan je baan?

Tja, wat is er niet leuk aan mijn baan. Het is vooral de dynamiek en het vele contact met klanten, dat staat denk ik toch wel op één. Daarnaast heb ik ontzettend leuke collega’s. Helaas heeft COVID-19 wat roet in het eten gegooid. Bijna alle klantgesprekken gingen vanuit huis via een scherm. Gelukkig mogen we steeds meer fysiek afspreken. Het is fijn om weer naar klanten te gaan.

Wat merk je als vrouw van de ict als mannenwereld?

Het merendeel van mijn carrière werk ik met mannen, dus ik weet eigenlijk niet anders. Mannen zijn rechtdoorzee en daar hou ik wel van. Ik heb me als vrouw nooit achtergesteld gevoeld. Ik ben overigens wel van mening dat de man-vrouw-verdeling overal meer in balans moet zijn, dus ook in de IT. Je kunt elkaar namelijk mooi aanvullen. Ik zie de laatste jaren dat er steeds meer vrouwen in de IT werkzaam zijn en dat is alleen maar een goede ontwikkeling.

Hoe denk jij dat er voor gezorgd kan worden dat meer vrouwen voor een carrière in tech kiezen?

Maak meer vrouwgerichte reclame over de IT. Laat zien dat er vrouwen werken en dat zij ook succesvol zijn. Daarnaast is het belangrijk om meer vrouwen te motiveren om een IT-studie te doen. Ook werkgevers zouden zich flexibel kunnen opstellen en het bijvoorbeeld mogelijk maken om deeltijd te werken.

Wat wil je meegeven aan vrouwen die een carrière in de IT overwegen?

Laat je niet tegenhouden door het stigma: "IT is een mannending". Steeds meer vrouwen werken in de IT, dat zie ik dagelijks. Bovendien is het werken in de IT elke dag anders en dat is nu precies iets wat (ook) bij vrouwen past!

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in