Overslaan en naar de inhoud gaan

Van antivirus-leverancier naar leverancier van SaaS Cybersecurity

Het van origine Japanse Trend Micro kent een lange historie. Het bedrijf begon ooit met het ontwikkelen en verkopen van antivirus-oplossingen in Azië. Vandaag de dag is het bedrijf wereldwijd actief en doet het veel meer dan alleen het leveren van anti-malware-oplossingen. Trend Micro is daarin zeer succesvol, als we partijen als Gartner, Forrester en AWS mogen geloven. De XDR-oplossing Vision One is hier een mooi voorbeeld van.

Het bedrijf heeft kortgeleden een groot aantal integraties met derden voltooid om klanten meer inzicht te geven, hun bedrijfszekerheid te vergroten en hun security posture uit te breiden.

Trend Micro toen

Trend Micro is ooit bescheiden begonnen. De uitgangspunten waren het bieden van vertrouwen en transparantie aan klanten op basis van innovatie. Vanaf de start met antivirusbescherming voor consumenten tot bescherming via internetgateways, hybride cloud-, netwerk- en endpointbeveiliging en virtualisering van cyberbeveiliging, is het vandaag de dag een modern en nog steeds hyperinnovatief cyberbeveiligingsbedrijf met klanten over de gehele wereld.

Trend Micro is al sinds 1988 actief in het voortdurende en soms tumultueus veranderende IT- en cyberbeveiligingslandschap. Echter, sinds 1995 is het dreigingslandschap drastisch veranderd: Threat Defense is elk decennium gegroeid. Dat is een bewijs van de behoefte aan en ontwikkeling van geavanceerde instrumenten en technologieën voor proactieve verdediging en beperking van cyberrisico's.

De pandemie heeft de manier waarop we denken sterk veranderd. Met Vision One, dat in 2020 op de markt kwam, heeft de organisatie een breed cyberbeveiligingsplatform geïntroduceerd, waarin endpoint beveiliging, netwerkbeveiliging, cloudbeveiliging en e-mailbeveiliging zijn samengevoegd tot de eerste XDR-oplossing in de branche.

Trend Micro nu

Trend Micro heeft zich ontwikkeld tot leider op het gebied van cyberbeveiligingsoplossingen. Het portfolio van producten en oplossingen is een directe afspiegeling van de veranderingen op de markt. Dankzij de blik op de toekomst zijn er oplossingen ontworpen voor organisaties die hun beveiligings-stacks willen vereenvoudigen en consolideren en tegelijkertijd hun middelen willen optimaliseren.

Het beheer van het aanvalsoppervlak voor organisaties is de afgelopen drie jaar sinds de pandemie veel belangrijker geworden, waardoor er tegelijkertijd meer uitdagingen zijn ontstaan. Een grote hoeveelheid tools heeft ook geleid tot meer silo’s. Een oplossing die snel en duidelijk in kaart kan brengen en rapporteren wat er in een omgeving gebeurt, zodat er sneller hersteld kan worden of die dreigingen in een vroeg stadium kan vinden, is geen overbodige luxe.

Om deze uitdagingen aan te pakken is de focus van Trend Micro verschoven naar een platformoplossing: een oplossing die de doelstellingen van bedrijfstransformatie aanpakt en ondersteunt met een schaalbare beveiligingsstrategie. Een die integreert met andere oplossingen om de inzichten, automatisering en efficiëntie te leveren die beveiligingsteams nodig hebben om effectief te ontdekken, te beoordelen en te beperken.

In 2022 is Trend Micro begonnen met het nog verder uitbreiden van het ecosysteem van derde partijen met Vision One. Door de integratiemogelijkheden uit te breiden biedt het bedrijf haar klanten meerwaarde. Hierdoor kunnen meer silo's worden doorbroken om inzicht te krijgen in wat er in de omgeving gebeurt, terwijl er tegelijkertijd de mogelijkheid is om tools te consolideren.

Het Trend Micro van morgen

Trend Micro heeft geen glazen bol die kan vertellen wat de toekomst van cyberbeveiliging in petto heeft. Wel heeft het bedrijf meer dan 35 jaar ervaring als leider op het gebied van cyberbeveiliging. De toekomst van Vision One is erop gericht om klanten sneller te laten werken en de kracht van hun tools te versterken.

Trend Micro gaat vooral door met voortdurende vooruitgang en innovatie, zodat organisaties holistische beveiligingsprocessen in hun protocollen kunnen opnemen door middel van gecombineerde en gesynchroniseerde inspanningen van beveiligingsleveranciers. Ook wil Trend meer samenwerken met ISV-partners om platformoplossingen te bouwen. Zo is het in staat om meer geavanceerde beveiligingsoplossingen op de markt te brengen.

Door gebruik te maken van de collectieve gegevens die via verschillende beveiligingstools ter beschikking worden gesteld, helpt deze leider in cybersecurity klanten met het beheren en controleren van hun beveiligingsomgeving - voor meer gemak, samenwerking en efficiëntie. Trend Micro wil het voortouw nemen om klanten een oplossing te bieden waarmee kwaadaardig gedrag kan worden voorspeld en waarmee zij proactief in plaats van reactief aanvalsrisico's kunnen beheren.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in