Overslaan en naar de inhoud gaan

URUS blijft veilig groeien met endpoint- en serverbeveiliging van Trend Micro

De URUS Groep is opgericht om wereldwijd in de behoeftes van melkveehouders en vleesveehouders te voorzien. Als holding met coöperatieve en private eigenaars verbindt de URUS Groep gerenommeerde organisaties als Alta Genetics, GENEX, Jetstream Genetics, PEAK, SCCL, en VAS.

Deze bedrijven leveren cutting-edge genetica voor genetische vooruitgang, services op maat voor reproductie van de veestapel, managementsoftware voor de ‘slimme veehouderij’ en services en producten die het beste uit het dier halen.

Om deze activiteiten optimaal te ondersteunen is de IT-omgeving gecentraliseerd. In dat proces is ook de stap naar de cloud gezet. De Nederlandse tak van de URUS groep gebruikt sinds 1998 Trend Micro technologie voor de beveiliging van alle lagen van de IT-omgeving. Na een start met OfficeScan, zet URUS nu wereldwijd Trend Micro Apex One in voor de endpoints. De serveromgeving (on premises en cloud) wordt beveiligd met Trend Micro Cloud One - Workload Security. Naast het hoge beveiligingsniveau is de mogelijkheid van centraal beheer een belangrijk argument voor URUS.

Automatisch patchen

URUS zet Apex One in voor de beveiliging van alle endpoints, zoals clients en laptops, en de Windows-servers in Microsoft Azure en on premises. “Het is voor ons een groot voordeel dat we alles centraal kunnen aansturen vanuit de cloud, zowel vanuit onze private cloud als vanuit Azure. Inmiddels zijn we ook aan het testen met AWS”, aldus Egbert Nijboer, IT/Security Manager bij URUS. Ook met patching boekt Nijboer tijdwinst, zonder concessies te hoeven doen aan de beveiliging. “Zeker in een organisatie met veel verschillende omgevingen en locaties is patchen een arbeidsintensief proces. Met Apex One van Trend Micro worden patches automatisch gepland en uitgerold en ook zero-day risico’s worden meteen gedicht. Bovendien voorkomt virtual patching dat we risico’s lopen omdat een leverancier niet op tijd patches levert. We weten dus zeker dat we optimaal beveiligd zijn.” En via Apex Central, het dashboard van Apex One is er nu direct goed inzicht in eventuele kwetsbaarheden van de organisatie.

Altijd een actueel overzicht

Met Apex One past URUS policies centraal toe en worden aanpassingen ook in één keer uitgerold. “We hebben minimale beheerinspanningen en Apex Central biedt te allen tijde een actueel overzicht van de complete client-omgeving. Voorheen was het beheer ingedeeld per regio. Nu kunnen we policies centraal toepassen en aanpassen en ook patches zijn meteen breed uitgerold. We gebruiken negen policies en als er een nieuwe client is, koppelen we daar de juiste policy aan. Zo weten we zeker dat alle clients voldoen aan het beleid dat we hiervoor hebben opgesteld.”

Door de goede ervaringen in Nederland en Canada heeft URUS besloten om Apex One ook in de VS uit te rollen.

Beschikbaarheid van diepgaande analyses

Voor de bescherming van hun servers en specifieke machines die lab apparatuur aansturen, besloot URUS Trend Micro Cloud One - Workload Security in te zetten. “Dit was voor ons een nieuwe oplossing. Samen met Trend Micro hebben we een dashboard opgetuigd en op de servers voor onder andere Microsoft Office 365 en ons ERPsysteem uitgerold. We kregen meteen beter inzicht in het functioneren van de servers. Door middel van diepgaande analyses kunnen we nu zien of er kwetsbaarheden zijn, maar bijvoorbeeld ook ongeoorloofde connecties tussen servers. Met die inzichten zijn we goed beschermd tegen eventuele aanvallen.”

Lees hier meer over hoe URUS gebruik maakt van het centrale dashboard, beleid en machine learning van Trend Micro om de beveiliging van URUS wereldwijd te versterken.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in