Overslaan en naar de inhoud gaan

Trend Micro stimuleert cybersecurity-talent met wereldwijde 'Capture the Flag-competitie'

Het mag inmiddels geen verrassing meer zijn dat er wereldwijd een groot tekort is aan ervaren cybersecurity-specialisten. Een schatting van ISC geeft aan dat dat er in 2020 al ongeveer drie miljoen waren! Hoog tijd dus dat meer mensen zich gaan specialiseren op dit gebied. Om mensen daartoe te stimuleren heeft Trend Micro de Raimund Genes Cup in het leven geroepen en dit jaar vindt daarbinnen voor de zevende keer de ‘Capture the Flag-competitie’ plaats.

In deze cup kunnen opkomende en gevestigde securityspecialisten en -teams hun skills testen in een wereldwijde competitie die bestaat uit twee rondes. Tijdens de eerste ronde, die volledig online plaatsvindt gedurende 24 uur op 18 en 19 september, krijgen deelnemers ‘Jeopardy-achtige’ vragen om hun kennis te testen. De tien deelnemers met de hoogste score gaan door naar de finale die wederom online plaatsvindt, maar dan op 18 en 19 december 2021. Ook hier worden teams weer ondervraagd op hun kennis over cybersecurity en deelgebieden zoals IoT, mobile, AI, exploitatie en OSINT.

Het team dat de finale weet te winnen gaat ervandoor met de hoofdprijs van een miljoen Japanse Yen (ongeveer 9.000 dollar) en elke individuele deelnemer krijg 15.000 Zero Day Initiative Reward Program-punten. De winnaars van de tweede en derde plek ontvangen respectievelijk 300.000 en 200.000 Japanse Yen.

In 2020 deden 700 teams uit 66 verschillende mee aan de competitie. Inschrijven kan online via www.trendmicro.com/ctf.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in