Overslaan en naar de inhoud gaan

Trend Micro sluit zich aan bij Google’s App Defense Alliance

Trend Micro sluit zich aan bij Google’s App Defense Alliance (ADA) om Google te helpen kwaadaardige applicaties te identificeren voordat zij in de Google Play Store verschijnen. Deze samenwerking ondersteunt onze missie om de wereld veiliger te maken voor het uitwisselen van digitale informatie.

MARS

Trend Micro zal applicaties pre-scannen middels zijn Mobile App Reputation Service (MARS). MARS werd geïntroduceerd in 2012 en beschermt klanten door een reputatieservice te bieden die iedere applicatie op hun mobiele apparaat checkt. Dit gaat via een proces waarbij een verzoek wordt verstuurd van de klant naar MARS, die vervolgens antwoordt met een detectie of de applicatie goed, slecht of onbekend is. Als de applicatie onbekend is, wordt threat intelligence gebruikt om snel een besluit te maken over de status. MARS ontving in 2021 meer dan 47 miljard verzoeken en detecteerde maar liefst 37 miljoen kwaadaardige applicaties. Sinds september 2022 heeft MARS al meer dan 36 miljard verzoeken gehad en detecteerde het 27 miljoen kwaadaardige applicaties.

Meer inzicht in het mobiele dreigingslandschap

Onze mobiele onderzoekers publiceren regelmatig artikelen en onderzoeken over mobiele dreigingen om mensen beter te helpen begrijpen hoe het dreigingslandschap eruitziet. Trend Micro blijft continue investeren in onderzoek, zowel in menselijk kapitaal als in technologieën, zoals artificial intelligence en machine learning, om het mobiele ecosysteem te verbeteren. Deze investering maakt het mogelijk om zowel partners (zoals Google) als klanten te beschermen tegen cyberdreigingen.

Door Jon Clay, VP of Threat Intelligence bij Trend Micro

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in