Overslaan en naar de inhoud gaan

KNMI moderniseert IT-omgeving met Trend Micro Cloud One

Het KNMI (Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut) is breed bekend van de weersverwachtingen. De weerkamer van het KNMI staat 24/7 paraat om Nederlanders te waarschuwen voor gevaarlijk of extreem weer. Daarnaast geeft het adviezen aan de overheid, havenbedrijven en Schiphol en levert het data en diensten aan weerproviders, zoals Buienradar en verschillende nieuwsprogramma’s.

Nadat de organisatie vier jaar geleden migreerde naar Amazon Web Services (AWS), moest ook de beveiliging van de gegevens naar een hoger niveau getild worden. Om de veiligheid, beschikbaarheid en betrouwbaarheid van deze data te waarborgen, koos het bedrijf voor Trend Micro Cloud One - Conformity en Trend Micro Cloud One - Workload Security.

Ekko Huizenga, Product Owner bij het KNMI: “Trend Micro focust zich in de breedte op alle security-aspecten van de multi-cloud, niet op alleen maar één klein stukje. Dat was precies waarnaar het KNMI op zoek was. De hosting voor onze onderzoeken en de security daarvan is heel belangrijk. Trend Micro presenteerde zich met het Cloud One platform als beste.”

Meer inzicht in de cloud security posture
Een efficiënt en goed inzicht in beveiligingsalerts is voor het KNMI belangrijk om ervoor te kunnen zorgen dat hun gegevens altijd veilig zijn en beschikbaar blijven. “Conformity biedt niet alleen meer inzicht in de cloud security posture, maar ook in de hele cloud architectuur. Hierdoor hebben we een gedetailleerd inzicht in eventuele misconfiguraties inclusief advies hoe dit direct op te lossen”, aldus René Joosten, Enterprise Architect bij het KNMI.

Snellere bescherming tegen dreigingen
Met Trend Micro Cloud One – Workload Security kan het KNMI zijn omgeving beschermen tegen zowel bekende als onbekende dreigingen. Door de virtual patching techniek worden vulnerabilities in workloads automatisch gedicht.

Een blik naar de toekomst
Het volgende grote project waar het KNMI met behulp van de oplossingen van Trend Micro aan wil gaan werken is de European Weather Cloud - een samenwerkingsverband met andere Europese weerdiensten. Dit is een soort Infrastructure-as-a-Service die elke aangesloten partner op een eigen manier kan inrichten. Het KNMI wil hiervoor ook weer samenwerken met Trend Micro. De verwachting is dat dit in de komende jaren meer vorm gaat krijgen.

Door de goede ervaringen die inmiddels zijn opgedaan met het Trend Micro Cloud One platform, heeft het KNMI daarnaast het voornemen om op termijn uit te breiden met Trend Micro Vision One. Daarmee hoopt het bedrijf geld te besparen door verschillende beveiligingshandelingen verder te automatiseren.

Lees het hele verhaal op de website: https://www.trendmicro.com/en_nl/about/customer-stories/koninklijk-nederlands-meteorologisch-instituut.html

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in