Overslaan en naar de inhoud gaan

4 uitdagingen bij cloudmigratie voor organisaties in de gezondheidszorg

Trend Micro, heeft ontdekt dat organisaties in de gezondheidszorg overal ter wereld hun uitgaven voor cloudmigratie hebben opgevoerd, maar dat velen hun vaardigheid en vermogen om deze omgevingen te beschermen mogelijk overschatten.

Dat blijkt uit een onderzoek dat Sapio Research in opdracht van Trend Micro heeft uitgevoerd bij meer dan 2.500 IT-besluitvormers in 28 landen in diverse bedrijfstakken, waaronder de gezondheidszorg. De resultaten tonen verder aan dat maar liefst 88% van de zorginstellingen hun migratie naar de cloud heeft versneld als gevolg van de pandemie. Werken op afstand, kostenbesparingen en verbeterde flexibiliteit op IT-vlak zijn de drie voornaamste redenen voor de overstap naar een cloudgebaseerde infrastructuur.

Migratie naar de cloud

Een snelle shift naar de cloud kan organisaties echter blootstellen aan een groter risico op vlak van cyberdreigingen. Hier zijn vier uitdagingen waarmee organisaties in de zorg volgens het onderzoek werden geconfronteerd bij de overstap naar cloud-gebaseerde omgevingen:

  • Tekort aan juiste vaardigheden: Zo’n 43% onthult dat het tekort aan de juiste skills een voortdurende belemmering vormt voor de migratie naar cloudbeveiligingsoplossingen.
  • Dagelijkse werkzaamheden: setting instellingen en onderhoudsmaatregelen (34%), patchen en vulnerability management (32%), en misconfiguraties (32%) zijn de uitdagingen bij het beschermen van cloud workloads.
  • Stijgende kosten: 43% heeft meer kapitaal uitgegeven en betaalt ook meer voor geoutsourcete diensten, terwijl 39% sinds de migratie meer heeft uitgegeven aan operationele kosten en opleidingen.
  • Beveiligingsverantwoordelijkheid: Slechts 40% is ervan overtuigd dat zij hun deel van het Shared Responsibility Model (gedeelde verantwoordelijkheid tussen de cloudprovider en klant) beveiligen.

Hoewel cloudmigratie niet eenvoudig is, kan deze wel worden gefaciliteerd en verbeterd worden met behulp van de juiste beveiligingstools.

"Beveiliging is een aspect van goed opbouwen, het is geen aparte functie. En beveiligingscontroles helpen teams om hun infrastructuur in de cloud beter te bouwen", zegt Mark Nunnikhoven, vice president cloud research bij Trend Micro. "Beveiliging kan een accelerator zijn voor naar de cloud te gaan. Het gebruik van de juiste tools en inzicht in de platformen die je gebruikt, zijn echter cruciaal om dat te realiseren."

Voordelen van digitale transformatie in de gezondheidszorg

In de strijd tegen COVID-19 stond de gezondheidszorgsector in de frontlinie. Digitale transformatie kan - in deze crisisperiode - een positieve impact hebben op de productiviteit van de zorginstellingen en op de patiëntenzorg. Het is echter essentieel dat het bredere aanvalsoppervlak van een vergrote digitale infrastructuur de nodige aandacht krijgt.

Met de juiste cloud-ready oplossingen kunnen zorginstellingen de cloudvoordelen maximaliseren zonder bedrijfskritische systemen of patiëntgegevens in gevaar te brengen. Dergelijke tools kunnen ook de uitdagingen op het gebied van ontbrekende vaardigheden minimaliseren door misconfiguraties te detecteren, patching en het control measures-policy management te automatiseren en security te integreren in DevOps, zowel in cloud- als on-premise-omgevingen.

Meer informatie over het onderzoek en beveiligingsoplossingen voor o.a. de gezondheidszorg vindt u hier: https://www.trendmicro.com/explore/l/nl_bnx-2012-healthcare

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in