Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken bij Thinkwise betekent iedere dag bezig zijn met innovatie

Na 11 jaar in ICT-consultancy en HR werkzaam te zijn geweest bij een grote system integrator in het midden van het land, had ik een sterke behoefte aan verandering. Het werken bij een organisatie met 2500 collega’s en veel verschillende klanten heeft veel voordelen, maar de impact die je als medewerker in zo’n omgeving kunt maken is klein.

Natuurlijk, je kunt je blijven ontwikkelen en rustig meegaan in de veranderingen die anderen dicteren. Maar écht impact maken op de eigen organisatie en op dat van klanten is een utopie. Bovendien heb ik altijd de behoefte om bij te dragen aan vernieuwing en innovatie. De status quo in stand houden bij een organisatie en haar klanten…dat is niets voor mij.

Via mijn netwerk werd ik in 2019 gewezen op Thinkwise. Eerlijk gezegd kende ik Thinkwise niet, noch het bedrijf noch het Thinkwise Platform. Iets wat ik me nu nauwelijks nog kan voorstellen. Ik bezocht de website, las blogs en artikelen op het internet en was al snel zo enthousiast dat ik besloot te solliciteren op de vacature van Manager van de Academy. En toen ging het razendsnel.

Passie

Na telefonisch contact met een van de recruiters volgden al snel gesprekken met managers en directie die me aanstaken met hun enthousiasme en trots. De passie en bevlogenheid die zij uitstraalden, om onderdeel uit te maken van een innovatieve organisatie die vanuit een prachtig pand in Apeldoorn de nieuwe standaard neerzet in de wereld van low-code oplossingen voor core-systemen, was geweldig om te ervaren.

Ook de omvang van de organisatie sprak mij meteen aan. Met toen 125 medewerkers was het de fase van startup al lang voorbij. Het was precies groot genoeg om iedereen te kennen en om te zien en merken welke impact ieders werk heeft op Thinkwise.

E-learning

De onboarding was een bevestiging van de indrukken die ik tijdens mijn sollicitatie had opgedaan. Met een kleine groep van vier nieuwe collega’s werden we de eerste dag warm ontvangen. Vervolgens werden wij in de eerste week meegenomen in de wereld van Thinkwise. Daarbij werd in de eerste week ook meteen al veel tijd besteed aan de kennismaking met het Thinkwise Platform. Door middel van e-learning met opdrachten in een demo-omgeving, klassikale training en individuele aandacht door een trainer, raakten we snel bekend met het Thinkwise Platform. Ook geeft iedere afdeling in de eerste periode een presentatie over de werkzaamheden van hun afdeling.

Kennismaken met de afdelingen

De afdeling Research & Development bestaat uit zo’n 20 professionals. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van het Thinkwise Low-Code Platform. Hier vind je een verzameling fanatiekelingen die het onderste uit de kan willen halen. Dat zie je niet alleen terug in hun werk, maar ook tijdens een potje tafelvoetbal in de kantine.

De afdeling Customer Solutions is vanaf de analyse tot aan de implementatie betrokken bij Thinkwise projecten bij klanten. Door middel van het Thinkwise Platform ontwikkelen zij zelf bedrijfsoplossingen, waardoor de werkzaamheden er heel dynamisch, afwisselend en uitdagend zijn.

De afdeling Service & Care ontwikkelt de applicaties verder die door Customer Solutions zijn gebouwd. Ook zorgen ze ervoor dat de nieuwe technologieën van R&D bij de klanten terecht komen. Binnen Thinkwise krijgt Service & Care een steeds prominentere rol als het gaat om het beantwoorden van vragen van ontwikkelaars over het werken met ons platform.

Het kernwoord van de afdeling Business Development, ook wel onze salesafdeling, is vernieuwing. Collega’s van deze afdeling weten als geen ander wat er speelt op de markt. Ze kennen de behoeftes en uitdagingen van de klanten en zijn in staat om een toekomstbestendige oplossing aan te bieden.

De Marketing & Communicatie afdeling zorgt ervoor dat de krachtige en innovatieve uitstraling van Thinkwise, door onder andere campagnes, mailings, events en artikelen, bekend wordt bij het grote publiek. Daarnaast helpen zij organisaties aan de juiste inzichten over het ontwikkelen met het Thinkwise Platform. Dit betekent namelijk een snelle time-to-market van applicaties en ontzorging omdat het Thinkwise Platform naadloos op hun bedrijfskritische processen aansluit. Daarbij is het eenvoudig te bedienen, maximaal te personaliseren en technologie-onafhankelijk.

Trots

Niet alleen het feit dat deze afdelingen zo logisch en naadloos op elkaar aansluiten maakte grote indruk in de eerste weken. Het is ook het enthousiasme waarmee over de afdelingen en de werkzaamheden wordt gesproken. Dit was te merken in de presentaties, maar ook bij de eerste kennismaking met collega’s tijdens de lunch. De lunch typeert hoe Thinkwise is. Waar je bij veel bedrijven bij je directe afdelingscollega’s aanschuift, zie je dat bij Thinkwise collega’s van verschillende teams en afdelingen spontaan elkaar opzoeken. De onderlinge trots op het bedrijf en op het product maakt dat er van hokjes-denken geen sprake is.

Ontwikkelpaden

Werken bij Thinkwise betekent iedere dag bezig zijn met innovatie, groei, klanten en vooral ook met elkaar. De individuele ontwikkeling van medewerkers bij Thinkwise staat hoog in het vaandel. Thinkwise heeft per afdeling en per rol samen met de medewerkers een ontwikkelpad opgesteld. Hierin is duidelijk omschreven hoe een medewerker de volgende stap in zijn carrière kan maken, zowel in de huidige rol of naar een volgende rol. Een combinatie van passende trainingen, werkervaring en coaching-on-the-job zorgt ervoor dat je voortdurend wordt uitgedaagd om het beste in jezelf naar boven te halen.

Ontspanning

En uiteraard is er ruimte voor ontspanning met de collega’s. Work Hard – Play Hard is ook van toepassing op Thinkwise. Naast een trendy bar waar we met een vrijdagmiddagborrel de week afsluiten, doen we dagelijks fanatiek aan tafeltennis en tafelvoetbal. Ook de teamuitjes en het jaarlijkse zomerfeest worden druk bezocht. Bij die gelegenheden is door het plezier en de ook serieuze gesprekken duidelijk te merken dat Thinkwisers als collega’s ook enorm vriendschappelijk met elkaar omgaan.

Corona

Het verplichte thuiswerken tijdens de Corona-tijd heeft de onderlinge betrokkenheid alleen maar verstevigd. Het blijkt mogelijk samen de week af te sluiten middels een online vrijdagmiddagborrel, en met elkaar online gamen is nog nooit zo vanzelfsprekend geweest.

Kortom: Toen ik in mei 2019 de stap heb genomen om bij Thinkwise te starten verwachtte ik in een innovatieve, snelgroeiende organisatie terecht te komen. En mijn verwachtingen zijn meer dan uitgekomen! Het feit dat ik daarbij onderdeel ben geworden van een team vol gepassioneerde professionals die samen een nieuwe standaard in enterprise low-code oplossingen aan het neerzetten zijn, maakt dat ik nog iedere dag blij ben met mijn keus en in mijn rol van Chief Human Resource Officer iedere dag vol overtuiging bezig ben met de toekomst.

Kom werken bij Thinkwise

Want we groeien iedere dag. We beschikken over de laatste technologieën, een innovatief product en talentvolle medewerkers met een schat aan kennis en ervaring. Wil jij onderdeel worden van deze groei? Kijk dan eens op werkenbijthinkwise voor meer achtergrondinformatie en onze vacatures.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in