Overslaan en naar de inhoud gaan

PragmatiQ versnelt digitale transformatie van bedrijven met Thinkwise low-code platform

PragmatiQ is de nieuwste partner van low-code platformleverancier Thinkwise. PragmatiQ maakte drie jaar geleden de transitie naar no-code software development. Met het Thinkwise platform heeft PragmatiQ nu ook de mogelijkheid om core-systemen voor organisaties te realiseren en legacy software te moderniseren.

PragmatiQ is gespecialiseerd in het optimaliseren van de bedrijfsvoering van organisaties. Van oorsprong lag de focus op de procesmatige kant, waarbij de techniek werd uitbesteed aan partners. Sinds 2017 besloot het bedrijf de transitie te maken naar no-code software development.

“Wij hadden vooral business consultants in dienst. Die werkten met tooling om processen vast te leggen, maar ze konden er geen applicaties mee maken,” zegt John van der Draai, directeur van PragmatiQ. “Dat was een groot gemis. Met no-code kunnen onze specialisten dat ineens zelf.”

Ze konden met no-code weliswaar webapplicaties en native apps maken, maar voor grotere en complexere projecten schoot de no-code technologie te kort. Van der Draai: “We kregen steeds meer vraag naar grote en complexe projecten voor bedrijfskritische softwaretoepassingen, waar veel data in omgaat. Het Thinkwise Platform is daar specifiek voor bedoeld. Samen met Thinkwise hebben we daarom nu de stap gemaakt naar low-code.”

Expertise

Volgens Van der Draai sluit het Thinkwise low-code platform uitstekend aan op de expertise van zijn mensen: “De werkwijze van het Thinkwise platform past heel goed bij wat wij dagelijks doen: het optimaliseren van bedrijfsvoering met ERP-systemen. Vroeger deden we veel ERP-consultancy, maar in de afgelopen jaren is ons team versterkt met specialisten en kunnen we zelf complete low-code ERP-systemen op maat realiseren.”

Grote voordelen hiervan, ten opzichte van traditionele ERP-pakketten, zijn volgens hem de implementatiesnelheid en flexibiliteit: “Low-code business software is veel flexibeler dan de oplossingen van grote ERP-huizen als Infor, SAP en Unit4. Probeer maar eens iets aan te passen in zo’n pakket. Dat is niet eenvoudig. In veel gevallen beginnen dan de softwareproblemen zich op te stapelen. Thinkwise daarentegen is een uiterst flexibel systeem, waarmee organisaties echt agile worden. Ze kunnen veel sneller meebewegen met marktontwikkelingen en, waar nodig, hun systemen en processen eenvoudig wijzigen zonder dat ze opnieuw moeten beginnen.”

Core-systemen

PragmatiQ tekende eind februari de partnerovereenkomst met Thinkwise en zal na een aantal trainingen de eerste projecten voor klanten gaan realiseren. “Thinkwise is met veel enthousiasme ontvangen door onze consultants,” besluit Van der Draai. “Zij zullen het platform vooral gebruiken voor complexere projecten en back-end systemen, waarbij ze eerder met no-code op vastliepen. Onze ambitie is groot. We staan nu pas aan het begin, maar we willen ons volledig focussen op dit systeem en de grootste en beste business-partner van Thinkwise worden.

PragmatiQ is de derde nieuwe partner die Thinkwise in 2020 optekent. Rogier van Konijnenburg, Sr. Partner Manager bij Thinkwise: “Wij zijn trots om wederom een deskundige partner als PragmatiQ te mogen verwelkomen. Met hun expertise en ons low-code platform kunnen zij hun relaties volledig ondersteunen bij het moderniseren van legacy en het realiseren van enterprise business software.”

Over PragmatiQ

PragmatiQ is een pragmatische advies- en implementatiepartner voor het optimaliseren van de bedrijfsvoering. We leveren concrete maatwerk oplossingen zoals nieuwe HRM, CRM en ERP software gebaseerd op low-code en no-code technologie. PragmatiQ is opgericht in 2008 en is actief binnen de BeNeLux.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in