Overslaan en naar de inhoud gaan

“Onze samenwerking werkt als een tweetrapsraket”

“Onze twee bedrijven hebben een soortgelijke cultuur, zodra iets commodity wordt, gaan we iets anders doen. Dat geeft een bepaalde sfeer.” Dit zeggen Victor Klaren, Chief Visionary Officer bij Thinkwise en Krein-Jan Hilbers, Managing Director Digital Transformation bij Incentro. Deze gedeelde visie op ondernemen en innovatie, vormt dan ook de basis voor de start van de samenwerking. In een tweegesprek lichten zij dit verder toe.

Het partnership dat low-code software platformaanbieder Thinkwise en digitale dienstverlener Incentro zijn aangegaan komt allereerst voort uit een gedeelde groeiambitie. “Thinkwise bestaat al negentien jaar en initieel ontwikkelden wij ons platform en zetten dat ook zelf in voor projecten bij klanten. Maar wij merkten na zestien jaar dat dit ons belemmerde om harder te groeien en ook om bijvoorbeeld in het buitenland voet aan de grond te krijgen. Daarom hebben wij onze strategie omgegooid en besloten om het platform zelf te gaan vermarkten en met partners te gaan werken. Wij focussen ons nu zelf voornamelijk op het verder ontwikkelen van het platform en de partners doen de projecten bij klanten”, legt Klaren uit.

The Next Big Thing

Ook Incentro is als organisatie continu in beweging. Hilbers: “Wij zijn ook altijd bezig met de volgende stap om onze groeiambities te verwezenlijken. Zodra één van onze vestigingen zestig medewerkers heeft, wordt deze gesplitst en ontstaan twee aparte vestigingen met eigen competenties en proposities. Vaak is er wel een gemeenschappelijke opstartfase om technische vaardigheden op te bouwen wanneer we een nieuwe propositie omarmen, maar uiteindelijk werkt elke vestiging autonoom. Wij waren al bezig met wat voor ons The Next Big Thing zou moeten worden. De ambitie was om onder andere meer met low-code te gaan doen en zo zijn wij bij Thinkwise als Next Big Thing terecht gekomen.”

Via Thinkwise kan Incentro ervoor zorgen dat klanten afstappen van het constant aanpassen van de (oude) core systemen en in plaats daarvan een eigen uniek bedrijfsproces centraal te stellen. Dat maakt de samenwerking volgens Klaren ook zo strategisch. “Incentro werkt voor grote organisaties en bewerkstelligt een complete digitale transformatie voor klanten. Het Thinkwise platform zorgt er daarnaast voor dat er nooit meer legacy ontstaat. Het werken met dit unieke low-code platform zorgt er volgens Hilbers bovendien voor dat medewerkers weer een nieuwe uitdaging krijgen. “Door de snelheid van ontwikkelen krijg je een heel andere project dynamiek. Dat vind ik persoonlijk ook heel interessant.”

Tweetrapsraket

De eerste periode van de samenwerking zal in het teken staan van kennis delen en ook sales-trajecten worden gezamenlijk aangevlogen. Hilbers: “Na een eerste bootcamp wordt een academy opgezet om medewerkers intern op te leiden, maar uiteraard zullen wij ook mensen van buitenaf gaan werven en opleiden. Het is onze ambitie om eind volgend jaar een zelfstandige unit te worden met uiteindelijk zestig consultants.” Klaren vult aan: “Eerst zullen we veel samen optrekken, maar de ambitie is uiteraard dat Incentro projecten zelf gaat doen en daarnaast input levert over wat nodig is voor de verdere ontwikkeling van het Thinkwise-platform. Het is een tweetrapsraket.” Hilbers beaamt dit: “Ik kijk uit naar het moment dat wij onze eerste feedback kunnen delen met Thinkwise of aan kunnen geven ‘ontwikkel eens deze app of die feature.’” Incentro staat in ieder geval in de startblokken om met het low-code platform van Thinkwise aan de slag te gaan.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in