Overslaan en naar de inhoud gaan

Met low-code kan ISV zich richten op innovatie

Vrijwel elke ISV (Independent Software Vendor) kent het fenomeen van een teruglopende innovatiesnelheid gedurende de levensloop van een pakket. Na een aantal jaar ontstaat al snel een heel omvangrijk bouwwerk met allerlei complexiteit. Het onderhouden van de software kost daardoor meer moeite, en er blijft steeds minder tijd over voor innovatie. Bovendien is de software ontwikkeld met een technologie waarin de medewerkers inmiddels gespecialiseerd zijn.

Drastisch overstappen op iets nieuws is daarom erg kostbaar en onhandig.

Dit is vanzelfsprekend een onhoudbare situatie. Ga je niet voor vernieuwing en innovatie, dan is het resultaat een teruglopende klanttevredenheid of zelfs klantverlies. Nieuwe klanten zullen je pakket ook links laten liggen als blijkt dat het gebaseerd is op verouderde technologie. Op dat moment wordt een pakketleverancier feitelijk een onderhoudsbedrijf, dat zijn bestaansrecht vooral ontleent aan het in stand houden van zijn verouderde technologie en klantenkring.

Schijnoplossingen

Klanten van softwarepakketleveranciers verwachten het nieuwste van het nieuwste. Om hier snel aan te kunnen voldoen worden nieuwe apps gebouwd die vervolgens aan het bestaande legacy systeem gekoppeld worden. Die moeten dan als pleisters op de wond de beperkingen van het verouderde core-systeem oplossen. Het voordeel van het toevoegen van deze randapplicaties of schil om je software heen is dat je weer even vooruit kan, maar de complexiteit neemt juist toe. Daarnaast zullen deze randapplicaties op de lange termijn ook weer veranderen in legacy software.

Scheid functionaliteit van technologie

Helemaal opnieuw beginnen in een klassieke programmeertaal is vaak geen haalbare kaart. Een alternatief kan zijn om je applicatie met low-code software te vervangen. Daarmee kun je namelijk functionaliteit en technologie van elkaar scheiden. Maar is low-code ook geschikt voor ISV’s om hun vaak heel omvangrijke softwarepakketten mee te moderniseren? Het antwoord is ‘ja’, maar de maker van de software bij een ISV moet goed onderzoeken welk low-code platform geschikt is voor zijn applicatie.

Door een low-code platform te gebruiken om je eigen softwareproduct te ontwikkelen, besteed je als pakketleverancier feitelijk de technologische ontwikkelkant uit. Zo levert de low-code platformleverancier vaak de ontwikkelstudio, identity & access management, API’s en user interfaces voor Windows, web en mobiele apparaten. Maar het grootste voordeel voor een pakketleverancier is dat zijn focus volledig kan liggen op het uitbreiden en verfijnen van de functionaliteit van zijn pakket.

Focus op doorlopende innovatie met Thinkwise

Het Thinkwise Platform is zo’n low-code platform dat juist gespecialiseerd is in super complexe applicaties. Applicaties met meer dan 10.000 functiepunten, duizenden tabellen en duizenden gebruikers is uitermate geschikt voor het Thinkwise Platform.

Thinkwise maakt het mogelijk dat jouw softwareapplicatie flexibel meebeweegt met nieuwe technologische ontwikkelingen en het altijd geschikt is voor alle apparaten en beeldschermformaten die op dat moment gangbaar zijn. Bovendien zal nieuwe functionaliteit snel gerealiseerd kunnen worden doordat het ontwikkelproces met minimaal een factor 10 sneller gaat.

Veel pakketleveranciers zijn ervan overtuigd dat hun applicatie te complex is voor low-code. En dat is vaak ook het geval. Als specialist in low-code voor core-systemen bewijst Thinkwise ISV’s graag het tegendeel. Wil je meer weten? Meld je kosteloos aan voor het Thinkwise webinar ‘Low-code ontwikkelplatform voor Independent Software Vendors’.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in