Overslaan en naar de inhoud gaan

EsperantoXL nieuwe partner van low-code platformleverancier Thinkwise

EsperantoXL sluit zich aan bij het snelgroeiende partnernetwerk van low-code platformleverancier Thinkwise. EsperantoXL levert sinds 2002 bedrijfskritische softwareoplossingen rond procesoptimalisatie aan grote organisaties en specialiseerde zich sinds 2015 in Rapid Application Development op basis van no-code en low-code platformen.

Met het Thinkwise Platform kan EsperantoXL ook klanten met grote bedrijfskritische softwaresystemen van een low-code oplossing voorzien. EsperantoXL richt zich sinds de oprichting in 2002 op het ontwikkelen van slimme softwareoplossingen, waarmee organisaties hun processen kunnen optimaliseren. Na jaren van traditionele softwareontwikkeling werd rond 2015 besloten dat het tijd was voor een nieuwe richting.

Het bedrijf maakte de strategische keuze voor no-code en low-code softwareontwikkeling. “De overstap naar no-code development was voor ons bedrijf een belangrijke stap voorwaarts,” zegt Bram Berkelaar, Managing Director van EsperantoXL. “Toch schoten deze oplossingen soms tekort bij het ontwikkelen van grote softwareoplossingen ter ondersteuning van het primaire bedrijfsproces van onze grotere klanten. Het low-code platform van Thinkwise bleek de missende schakel in onze propositie.”

Unieke bedrijfsprocessen

Diverse klanten van EsperantoXL maken nog gebruik van verouderde enterprise IT-systemen. Voor hen ontwikkelt het bedrijf softwareoplossingen die als een laag erboven moderne technologische mogelijkheden ontsluiten, waaronder spraaktechnologie en Optical Character Recognition (OCR). Met het Thinkwise Platform wordt het nu mogelijk om deze verouderde enterprise IT-systemen stapsgewijs te vervangen.

“Uit traditionele softwarepakketten haal je hooguit zo’n 80 procent efficiëntie,” legt Berkelaar uit. “Maar de 20 procent die je bedrijfsproces zo uniek maakt, kun je in die pakketten niet kwijt. Dat kan met Thinkwise wel. Je kunt veel sneller enterprise software ontwikkelen en die helemaal tunen op hoe jij je als organisatie wilt onderscheiden op de markt. Dat is een enorme kracht. Ik verwacht dat veel van onze klanten blij worden als ze de mogelijkheden daarvan zien in hun eigen organisatie.”

Door enterprise software te ontwikkelen op basis van het Thinkwise Platform worden bedrijven volgens Berkelaar niet meer in het keurslijf van een standaard softwareoplossing gedwongen, die ze gelijk maakt aan hun concurrentie. “Met Thinkwise blijven alle procesmatige zaken waarmee je je wilt onderscheiden als organisatie bewaard, en je behoudt de flexibiliteit om de software te verbeteren. Denk aan de dienstverlening aan klanten persoonlijker maken, processen of kosten beter beheersen. Met een low-code platform focus je minder op techniek, en veel meer op proces en functionaliteit.”

Platformleverancier

Berkelaar: “We merken dat er nu al veel interesse is bij klanten, en Thinkwise genereert ook zelf veel business voor zijn partners. In ons no-code/low-code-portfolio ontbrak nog iets op enterprise low-code gebied. We hebben nu een serieuze strategische partner gevonden in Thinkwise waarmee we dat gat kunnen opvullen.” Ondanks dat de samenwerking van EsperantoXL met Thinkwise nog vrij jong is, heeft het bedrijf nu al de eerste projecten op de rol staan.

Rogier van Konijnenburg van Thinkwise ziet de toetreding van EsperantoXL aan het partnernetwerk als een bewijs van de succesvolle omslag van Thinkwise naar technologiepartner: “Wij kunnen projecten met een gerust hart aan professionele partners als EsperantoXL overlaten. Hun marktkennis en expertise is een aanwinst, en wij focussen ons nu zelf meer op de verdere ontwikkeling van ons platform en het ondersteunen van onze partners.”

Over EsperantoXL

EsperantoXL is opgericht in 2002 en gespecialiseerd in het ontwikkelen van maatwerk softwareoplossingen voor bedrijven. Een aantal jaar geleden zijn we overgestapt van traditionele softwareontwikkeling naar Rapid Application Development op basis van low- en no-code platformen. Met bijna 20 jaar ervaring in kwalitatieve softwareoplossingen is EsperantoXL dè partner voor organisaties die een versnelling zoeken in hun digitale transformatie. Onze bedrijfskundige consultants zijn in staat om snel bedrijfsspecifieke processen te analyseren èn te optimaliseren met softwareoplossingen die in korte tijd live gaan. Ons uitgangspunt is altijd dat we organisaties de flexibiliteit bieden om mee te bewegen met uitdagingen in de markt. Dit sluit naadloos aan bij de mogelijkheden die low-en no-code platformen intrinsiek in zich dragen. Het in 2019 aangegane partnership met Thinkwise zorgt voor een verdere uitbreiding van onze dienstverlening op enterprise low-code projecten. Meer informatie: www.esperantoxl.nl

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in