Overslaan en naar de inhoud gaan

Video: Randstad zet AI in voor perfecte match tussen kandidaat en functie

Randstad heeft vestigingen in 38 landen en heeft ruim 38.000 medewerkers in dienst op meer dan 4.800 locaties. Voorheen was de IT-infrastructuur binnen Randstad lokaal georganiseerd. Met de toenemende digitalisering binnen de totale hr-sector werd deze verouderde structuur in toenemende mate inefficiënt, met alle beveiligingsrisico’s van dien.

Om relevant te blijven in de snel veranderende arbeidswereld heeft Randstad een ‘Tech and Touch’-strategie geïmplementeerd die slimme technologieën zoals Kunstmatige Intelligentie en zelflerende machines koppelt aan een menselijke benadering om zo de perfecte match te krijgen tussen kandidaat en functie.

IT-infrastructuur

Onderdeel van deze strategie was het in zee gaan met TCS om de complete IT-infrastructuur van Randstad te herzien. Het resulteerde in het migreren van ruim 925 IT-applicaties vanuit 50 bestaande datacenters wereldwijd naar de publieke cloud – een van de omvangrijkste migraties in zijn soort ooit – en het implementeren van een solide governancestructuur. Randstad beschikt nu over een toekomstbestendig digitaal fundament in de cloud waarin alle IT-processen wereldwijd zijn geïntegreerd. Het bedrijf kan nu bovendien profiteren van overkoepelende controle- en beheermechanismen op centraal niveau, gestandaardiseerde en geautomatiseerde processen en een geavanceerde beveiliging om hackpogingen en ongeautoriseerde toegang tegen te gaan.

De nieuwe basisstructuur stelt Randstad in staat om nieuwe groeimogelijkheden te omarmen, bestaande middelen ten volle en efficiënter te benutten en de totale interactie van klanten en kandidaten met Randstads digitale platformen te verbeteren.

Creatief

Jacques van den Broek, CEO en voorzitter Raad van Bestuur Randstad N.V.: “De arbeidswereld is in rap tempo aan het veranderen, de reden waarom Randstad transformeert naar een datagedreven organisatie. We zetten techniek in om te focussen op waar we het beste in zijn, namelijk het menselijk aspect. We hebben als doel om in 2030 ruim 500 miljoen mensen te bereiken in hun werkende leven. Om dat doel te halen, hadden we een partner nodig voor een digitaal fundament en TCS stak vanaf het eerste begin al met kop en schouders boven iedereen uit. In TCS zien we terug wat we ook op den duur willen terugzien in onze eigen langetermijnrelatie met mensen: investeren in een relatie en creatief zijn. We hadden direct alle vertrouwen in TCS.”

Nagaraj Ijari, Global Head, HiTech & Professional Services TCS: “Randstads transformatie heeft alle kenmerken van een succesvolle Business 4.0-denkwijze: agile, geautomatiseerd, intelligent en in de cloud. De geslaagde afronding van deze migratie naar de cloud vormt niet alleen een mijlpaal voor Randstad en TCS, maar voor de gehele branche. De schaal waarop de transformatie heeft plaatsgevonden is zonder meer indrukwekkend te noemen en een toonbeeld van Randstads gedurfde visie ten aanzien van innovatie en verandering.”

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in