Overslaan en naar de inhoud gaan

TCS start innovatiehub in Amsterdam

IT-dienstverlener Tata Consultancy Services (TCS) heeft TCS Pace Port Amsterdam gelanceerd: een co-innovatie en geavanceerd onderzoekscentrum dat is ontworpen om klanten te helpen bij het succesvol sturen van hun groei- en transformatietrajecten.
Prinsengracht Amsterdam
© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com
CC BY-SA 2.0 - Flickr.com

Door het creëren en samenbrengen van een ecosysteem bestaande uit verschillende partners uit de academische wereld, overheidsinstellingen, start-ups en technologieleveranciers zal TCS Pace Port Amsterdam dienen als hub voor TCS-teams om samen met Europese klanten te innoveren en hen te begeleiden door de verschillende fases van innovatie: ontdekken, definiëren, verfijnen en leveren. Het innovatiecentrum biedt ook mogelijkheden voor ‘rapid prototyping’ waarbij de nadruk ligt op het bouwen van een betere toekomst door het vinden en creëren van duurzame oplossingen.

Innovatiecentrum

TCS Pace Port Amsterdam is, na New York en Tokio, het derde co-innovatiecentrum van TCS in een wereldwijd netwerk van fysiek-digitale innovatiehubs die de TCS Pace filosofie tot leven brengen om het beste van de TCS-innovatiemiddelen, -capaciteiten en -procedures te verenigen en zo versnelde en betekenisvolle resultaten te behalen. De TCS Pace Innovation Architecture biedt een gestructureerde basis voor bedrijven om tot betere ideeën te komen, sneller aan creatieve oplossingen te werken en hun aandacht en inspanningen volledig te wijden aan doelgerichte zakelijke behoeften.

“TCS gelooft dat collaboratieve innovatie, waarbij de collectieve kennis van een ecosysteem van partners wordt benut, bedrijven kan helpen om zowel hun doelen te realiseren als aan een betere toekomst te werken”, aldus Josu Devasia, Country Head TCS Nederland. “Onze nieuwe Pace Port in Amsterdam zal dienen als een Europese innovatiehub die onze klanten ondersteunt in het opbouwen van lange termijn duurzaamheid, een belangrijke drijfveer voor het doelgericht zakendoen”.

Green New Deal

“Als onderdeel van de Europese Commissie is ons doel met de Green New Deal om een groots en allesomvattend plan te creëren voor een groene toekomst die wordt gedreven door technologie”, vertelt Diederik Samsom, Head of Cabinet for European Green Deal & Executive VP, European Commission Frans Timmermans. “Om die reden verwelkom ik met veel enthousiasme initiatieven zoals TCS Pace Port, die digitale capaciteiten, een innovatieve mindset en een collaboratief ecosysteem samenbrengen om Europese bedrijven te helpen samen te werken aan een groener en duurzamer Europa."

“Graag feliciteren en bedanken we TCS met de officiële opening van TCS Pace Port Amsterdam”, zegt Hilde van der Meer, Managing Director Amsterdam in Business. “We zijn trots dat ze deze eerste Europese vestiging in Nederland opzetten. TCS is frontrunner in digitale innovaties en bewijst dit keer op keer. We voelen ons verbonden met TCS. De investeringen die ze doen, zijn gericht op het helpen innoveren van het bedrijfsleven. Tegelijkertijd verbinden ze zich met de kennisinstellingen en sponsoren ze waardevolle evenementen in de regio, zoals de Amsterdam Marathon.”

Regio

“Het is de bedoeling dat de eerste Europese Pace Port van TCS de digitale innovatiehub voor de regio wordt”, zegt David McIntire, IT Services Research Director, NelsonHall. “Het Pace-netwerk is voortgekomen uit de innovatie en co-creatie locatiestrategie van TCS. Bij het opzetten van de Pace Ports heeft TCS voor een weloverwogen en organische benadering gekozen die laat zien dat het bedrijf een full-service partner is voor haar klanten in hun digitale transformaties.”

Het wereldwijde netwerk van TCS Pace Port stimuleert collaboratieve experimenten, onderzoek, rapid prototyping en het voortdurend blijven leren – hiermee verlegt het de huidige grenzen en bevordert het bedrijfstransformaties door het toepassen van geavanceerde digitale technologieën.

Wil je meer weten over TCS Pace Port Amsterdam ga naar: https://www.tcs.com/pace-port-accelerating-digitaltransformation.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee