Innovatie & Strategie

Dit is een bijdrage van Tata Consultancy Services
TCS is beste werkgever van Nederland 2023

TCS in Nederland erkend als beste werkgever 2023 door Top Employers Institute

Erkenning voor uitstekende werkomstandigheden

20 februari 2023
Door: Tata Consultancy Services , partner

Erkenning voor uitstekende werkomstandigheden

Tata Consultancy Services (TCS), wereldwijd leider in IT-diensten, consulting en bedrijfsoplossingen, is door Top Employers Institute uitgeroepen tot nummer één Top Employer 2023 in Nederland. Het is het negende jaar op rij dat TCS in Nederland tot Top Employer is uitgeroepen, wat aantoont dat TCS zich volop inzet voor een betere wereld van werk door middel van een uitzonderlijk hr-beleid, uitstekende werkomstandigheden en een sterke organisatiestructuur.

Het programma van Top Employers Institute certificeert organisaties op basis van hun resultaten in het HR Best Practices Survey. Het onderzoek richt zich binnen zes hr-domeinen op twintig onderwerpen, zoals hr-strategie, werkomgeving, aantrekken van talent, training, diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie, en welbevinden.

Elk jaar certificeert Top Employers Institute organisaties die hun werknemers op de eerste plaats zetten met een uitzonderlijk hr-beleid. Dit jaar was TCS een van de slechts vijftien internationale Top Employers die door Top Employers Institute erkend werden voor hun uitmuntende personeelsbeleid. TCS behoort ook tot de top 3 van beste werkgevers in Europa en staat tevens op op nummer 1 in verschillende andere Europese landen, zoals Denemarken en België.

“Wat een geweldige manier om het nieuwe jaar te beginnen met deze belangrijke onderscheiding voor TCS. Ik ben er erg trots op dat wij voor de negende keer door het Top Employers Institute zijn erkend als Top Employer van Nederland, en dit jaar zelfs als de nummer één beste werkgever,” zegt Josu Devasia, Country Head TCS Nederland. “Onze positieve werkcultuur gebaseerd op empowerment, inclusie en resultaten helpt onze collega’s om het beste uit zichzelf te halen. Ik kijk uit naar een goed jaar waarin TCS zich zal blijven inspannen om ons talent op de best mogelijke manier te ondersteunen.”

Over TCS

TCS is sinds 1992 actief in Nederland. Het begon als een bedrijf dat zich richtte op klassieke IT-outsourcing services en groeide uit tot een organisatie die andere bedrijven helpt met niet enkel IT-outsourcing, maar complete (digitale) bedrijfstransformaties om hen digital first te maken. TCS Nederland heeft inmiddels ruim 2500 werknemers in dienst en is actief in uiteenlopende sectoren, zoals het bankwezen, finance, retail, de reisbranche, transport, energie en hulpbronnen, hi-tech & business. In 2021 opende het bedrijf haar eigen co-innovatiecentrum TCS Pace Port™ Amsterdam, van waaruit het klanten door heel Europa helpt bij hun groei- en transformatietrajecten.

Over Top Employers Institute

Top Employers Institute is de wereldwijde autoriteit op het gebied van certificering van uitmuntende hr-praktijken. Top Employers Institute helpt deze praktijken te versnellen om de wereld van het werk te verrijken. Via het Top Employers Institute Certification Programme kunnen deelnemende bedrijven worden gewaardeerd, gecertificeerd en erkend als favoriete werkgever. Top Employers Institute werd meer dan dertig jaar geleden opgericht en certificeerde tot nu toe 2052 organisaties in 121 landen/regio’s. Deze erkende Top Employers hebben een positieve invloed op het leven van meer dan 9,5 miljoen werknemers wereldwijd.

1
Reacties
Bert van Hijfte 21 februari 2023 13:22

De wetenschappelijke basis voor het onderzoek ontbreekt. Wie nader onderzoek doet naar de werkomstandigheden binnen TCS, hun HR-beleid en met name hun "learning" van bijvoorbeeld soft skills, en met medewerkers praat en hun commentaren op Internet fora en sites leest, komt tot een andere conclusie. Na 30 jaar Nederland weet TCS nog steeds niet hoe zijn mensen te trainen op het gebied van culturele competentie en interculturele communicatie-vaardigheden inclusief Engels dat iedereen begrijpt, dus het is meer de "beste" in vergelijking met anderen dan dat de werkcultuur en omstandigheden in brede zin zo goed zijn.
Lees mijn eBook bij Bookboon hierover. Uitgebreide papieren versie met TCS volgt

Reactie toevoegen