Overslaan en naar de inhoud gaan

Tata Consultancy Services behoudt positie in top drie voor klanttevredenheid

Tata Consultancy Services staat voor het negende opeenvolgende jaar in de top drie van IT-dienstverleners in Nederland op basis van klantenservice, volgens een onafhankelijk onderzoek van CxO's van toonaangevende IT-organisaties door Whitelane Research.

De IT Sourcing Study 2023 van Whitelane Research is gebaseerd op antwoorden van 220 CIO's en senior beslissers in heel Nederland. Het onderzoek onderzocht meer dan 450 unieke IT-sourcingrelaties en meer dan 740 cloud-sourcingrelaties om serviceproviders te beoordelen op vijf belangrijke prestatie-indicatoren (KPI's), waaronder applicatieservices, infrastructuurhosting en beveiliging.

TCS claimde de tweede positie met een algemene tevredenheidsscore van 81 procent, hoger dan het branchegemiddelde van 73 procent.

TCS Nederland nummer 1 in vier categorieën

TCS behaalde sterke resultaten over meerdere dimensies en KPI's. Zo behaalde het de eerste plaats voor:

  • Applicatiediensten (82% in vergelijking met het branchegemiddelde van 76%)
  • Infrastructuurhosting (82% in vergelijking met het branchegemiddelde van 74%)
  • Werkplekdiensten (80% in vergelijking met het branchegemiddelde van 69%)
  • Beveiligingsdiensten (80% in vergelijking met het branchegemiddelde van 74%)

Bovendien behaalde TCS ook hoge scores voor servicekwaliteit met een score van 82% in vergelijking met het branchegemiddelde van 76%.

" TCS weet hoe het de klant op de eerste plaats moet zetten. In Nederland hebben we TCS de afgelopen negen jaar onafgebroken in de top 3 zien staan ​​voor klanttevredenheid", zegt Alex van den Bergh, hoofd onderzoek bij Whitelane Europe. "Het is een geweldig bewijs van de onwrikbare toewijding en inzet van het bedrijf voor klanttevredenheid."

“We zijn verheugd om door onze Nederlandse klanten opnieuw erkend te worden als een van de besten op het gebied van klanttevredenheid", zegt Josu Devasia, Country Head, TCS Netherlands. "We zijn dankbaar voor de loyaliteit en het vertrouwen van onze klanten. Onze voortdurende investeringen in talent, innovatie en intellectueel eigendom zorgen ervoor dat TCS deze uitstekende standaard van service blijft bieden aan al onze gewaardeerde klanten."

TCS nummer 1 in Europa gedurende 10 jaar op rij

Naast de Nederlandse resultaten heeft TCS voor het tiende jaar op rij de eerste plaats behaald voor klanttevredenheid in heel Europa, in het Europe-wide Whitelane Research-rapport voor 2022.

"De klant centraal stellen is een heuse belofte bij TCS. TCS doet het gewoon. Niet één keer, niet twee keer, maar consistent in haar Europese markten gedurende tien jaar op rij. Een opmerkelijke prestatie. Zodra klanten voor TCS kiezen, blijven ze doorgaans vele jaren. Je kunt zeker zeggen dat klantobsessie diepgeworteld is in het DNA van TCS. Gefeliciteerd!", aldus Jef Loos, Hoofd Sourcing Europa, Whitelane Research.

Ieder jaar ondervraagt het IT-sourcingrapport van Whitelane meer dan 1.800 CIO's van Europa's grootste IT-uitgavenorganisaties om hun outsourcingplannen te doorgronden en hun meningen over IT- of cloud serviceproviders te analyseren. Het succes van TCS volgt op een reeks branche-erkenningen, zoals het feit dat TCS door het Top Employers Institute is uitgeroepen tot de nummer één 'Top Employer' in Europa en wordt aangeduid als 'het op één na meest waardevolle IT-servicesmerk ter wereld' met een merkwaarde van $17,2 miljard, een stijging van 2%, aldus Brand Finance.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in