Overslaan en naar de inhoud gaan

Nyenrode en TCS werken samen aan het versnellen van digitale transformatie

Nyenrode Business University en Tata Consultancy Services (TCS) gaan samenwerken om de kennis over digitale transformatie in alle sectoren te vergroten. De samenwerking betreft het Pace-programma van TCS, waar een ecosysteem van innovatieve startups, academia en bedrijfsleven gezamenlijk innovatie en digitale transformatie bevorderen met behulp van de nieuwste technologie. TCS en Nyenrode werken hiervoor samen met directies van organisaties uit heel Europa.

Prof. dr. Désirée van Gorp, voorzitter van Nyenrode’s Internationale Adviesraad: “TCS en Nyenrode hebben al sinds 2006 een goede relatie. We zijn dan ook ontzettend trots om vandaag een meer structurele samenwerking aan te kondigen op het gebied van digitale transformatie. Een belangrijk expertisegebied voor talentontwikkeling op Nyenrode. Daarnaast komt deze samenwerking onze studenten en de Nyenrode community in het algemeen ten goede. Wat onder andere zal resulteren in gezamenlijke publicaties en evenementen om het bedrijfsleven te ondersteunen met relevante kennis en ervaring.”

Josu Devasia, Country Head, Tata Consultancy Services (TCS) Nederland: “Ik kijk er naar uit om met Nyenrode samen te werken aan zo’n belangrijk vraagstuk als digitale transformatie. Vandaag de dag wordt vrijwel elke markt opgeschud door bedrijven die een digital first mentaliteit hebben. Daar komt bij dat we wereldwijd te maken hebben met grote uitdagingen, variërend van duurzaamheid tot de gezondheidszorg. Het opleiden van talent en het delen van meer kennis over digitale transformatie is van cruciaal belang om een sterke economie en een duurzamere wereld te creëren.”

De samenwerking betreft onderwerpen die bepalend zijn voor de toekomst van de verschillende sectoren, alsook het organiseren van gemeenschappelijke evenementen, onderzoek, publicaties en stageopdrachten op het gebied van:

– De toekomst van financiën: Hoe CFO’s met behulp van Digital Finance sectoren kunnen opschudden.

– Digitale werkplekken: Radicale veranderingen als gevolg van de ontwikkeling van de werkplek en de manier waarop gebruikers digitale diensten gebruiken.

– Duurzaamheid: Hoe ondernemingen VN- en Europese Green Deal-doelstellingen kunnen halen met behulp van de digitale technologie.

– Veranderende dynamiek van financiële diensten: Retail Banking, Commercial en SMB Banking, Digitaal Verzekeringen en Pensioenen.

– Toekomst van mobiliteit: Nieuwe bedrijfsmodellen in de C2B- en B2B-sector en de impact ervan op de hele samenleving.

Als onderdeel van de samenwerking krijgen Nyenrode-studenten de mogelijkheid om deel te nemen aan het Europese Pace-stageprogramma van TCS. Na een succesvolle afronding van het programma krijgen de studenten de mogelijkheid om hun carrière te starten bij TCS. Bijvoorbeeld via het Europese Grow@TCS trainee-programma van TCS.

In november 2020 hebben de eerste Master-studenten van de Nyenrode-opleiding Innovation & Digitalization hun visie op verschillende onderwerpen gepitcht in TCS’ innovatie hub, TCS Pace Port Amsterdam. Tien studenten starten hierdoor dit jaar met een stage bij TCS. Daarnaast krijgen TCS-medewerkers de mogelijkheid om Master Classes en Executive Education-programma’s te volgen aan de Nyenrode Business University.

Structurele samenwerking

Met deze structurele samenwerking creëren TCS en Nyenrode een beter aansluiting tussen academisch onderzoek en de digitale transformatie die gaande is in het bedrijfsleven. Dit leidt tot meer hoogopgeleid talent in Europa op het gebied van digitale transformatie. Door het delen van kennis, het organiseren van gezamenlijke evenementen en conferenties en het werken aan gezamenlijke publicaties, streven beide partijen naar meer zichtbaarheid en eigenaarschap van digitale transformatie in de directiekamers. Hierdoor kan een sterkere, meer concurrerende Europese economie gebouwd worden, tijdens en na de 4e industriële revolutie.

Nyenrode doet al lang academische onderzoeksop het gebied van financiën, supply chain, duurzaamheid, organisatorisch leiderschap, verandermanagement, ondernemerschap en steeds meer op het vlak van digitale transformatie.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in