Overslaan en naar de inhoud gaan

Neptune Energy wordt een cloud-first organisatie

Tata Consultancy Services (TCS) helpt Neptune Energy een insights-driven, cloud-first organisatie te worden. TCS ondersteunde Neptune Energy bij het bouwen van een succesvol cloud-native, data- en analyticsplatform, het gebruik van automatisering bij het transformeren van IT-activiteiten en om de cloudtransformatie te versnellen.

Neptune koos TCS als strategisch partner voor dit transformatietraject om een op inzichten gebaseerde, cloud-first organisatie te worden. Voor het realiseren van deze doelstellingen deed het bedrijf een beroep op de diepgaande kennis en expertise van TCS binnen zowel het olie- en gasdomein, als in het aansturen van digitale transformaties.

Voor dit transformatietraject maakte TCS gebruik van haar Machine First Delivery Model en technologische know-how in het standaardiseren en optimaliseren van IT-activiteiten. Dit resulteerde niet alleen in meer gebruikersgerichte en flexibele operaties, maar ook in een kortere probleemoplossingstijd en meer operationele veerkracht.

Analyticsplatform

Met een brononafhankelijk opnameframework ontwikkelde TCS een krachtig, schaalbaar en veilig cloud-native, data- en analyticsplatform voor de olie- en gasactiviteiten van Neptune. Het speciaal ontwikkelde platform levert gegevens op aanvraag en maakt op feiten gebaseerde besluitvorming mogelijk op het gebied van gezondheid en veiligheid. Deze mogelijkheden stellen Neptune Energy in staat om zijn belangrijkste KPI’s met betrekking tot de veiligheid van werknemers te meten en risico’s zoveel mogelijk te beperken.

TCS helpt Neptune Energy daarnaast ook bij het versnellen van de cloudadoptie als onderdeel van Neptune’s cloud-first strategie om de bedrijfsflexibiliteit te vergroten en de schaalbaarheid te verbeteren. Hiervoor gebruikte TCS cloud-native integratieservices om een feilloze en betrouwbare connectie tussen de applicaties en services in 8 verschillende landen mogelijk te maken. De cloudtransformatie stelt Neptune in staat om grotere milieuvoordelen te behalen met koolstofreductie en de milieugerichte bestuursstrategie te ondersteunen.

Milieu

“Het ontwikkelen van een ecosysteem met samenwerkingen met toonaangevende organisaties die onze capaciteiten aanvullen, is een belangrijk onderdeel van Neptune Energy’s digitale transformatiestrategie. Een strategie die bedoeld is om de veiligheid en efficiëntie van ons bedrijf te verbeteren en de impact op het milieu te minimaliseren. We zijn dan ook verheugd om samen met TCS te werken aan onze digitaliseringsreis”, zegt Kaveh Pourteymour, CIO, Neptune Energy.

“Vooruitstrevende bedrijven uit de energiesector beginnen aan multi-horizon cloudtransformatietrajecten die ze meer inzichtgedreven maken en de operationele veerkracht en bedrijfsflexibiliteit vergroten. We zijn blij om samen met Neptune Energy te bouwen aan een digitale, op cloud gebaseerde, kern die de basis zal leggen voor versnelde innovatie en differentiatie in hun transitie naar een duurzame toekomst”, aldus, Seema Mehra, Business Head, Energy & Resources – UK, Europe and ANZ, TCS.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in