Overslaan en naar de inhoud gaan

Cloud blijft een investeringsprioriteit voor de lange termijn

Uit onderzoek onder senior executives blijkt dat innovatie een belangrijke drijfveer is voor cloud investeringen. Waarbij meer dan de helft van de respondenten aangeeft dat cloud cruciaal is als aanjager voor innovatie voor de toekomst van hun organisatie.

Dit geldt met name voor kunstmatige intelligentie (AI). 75% van de respondenten heeft de afgelopen twee jaar geïnvesteerd in AI en machine learning, terwijl 78% van plan is dit de komende 12-24 maanden te doen. Beide technologieën zijn sterk afhankelijk van gegevenstoegang en schaalbaarheid via de cloud.

Duurzaamheidsdoelstellingen behalen

Interessant is dat meer dan een derde van de respondenten vooruitgang heeft geboekt in hun doelstellingen voor cloud-enabled innovatie, in de vorm van nieuwe bedrijfsmodellen. Dit onderstreept de groeiende kracht van cloud om nieuwe inkomsten te genereren.

Daarnaast blijkt dat een duidelijke meerderheid van de bedrijven cloudtechnologieën gebruikt om duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Daarentegen geeft een deel aan moeite te hebben met het begrijpen van de CO2-voetafdruk van cloudserviceproviders. Dit suggereert dat de meeste respondenten cloud weliswaar zien als een belangrijk - en tot nu toe succesvol - onderdeel van hun duurzaamheidsstrategie en ook steeds vaker cloudtools gebruiken om hun eigenCO2-impact te beoordelen, maar ze nu dezelfde transparantie eisen van hun cloudserviceproviders.

Gebrek aan cloudvaardigheden

Ondanks de aanzienlijke vooruitgang in de afgelopen jaren, hebben bedrijven nog een lange weg te gaan om de volledige krachten potentie van de cloud te benutten. Andere belangrijke bevindingen zijn:

  • dat de meerderheid van de ondervraagde organisaties op dit moment Industry clouds of 'verticale clouds' onderzoeken, implementeren of gebruiken als een snelle manier om meer deskundigheid en mogelijkheden te verkrijgen.
  • Bedrijven willen deelnemen aan digitale ecosystemen, maar de meeste zijn nog ver verwijderd van het volledig benutten daarvan.
  • Een tekort aan kritische vaardigheden bij bedrijven in de cloudsector, waarbij meer dan de helft van de respondenten meldt dat er intern een gebrek is aan cloudvaardigheden.

Dit onderzoek bevestigt met klem dat er geen bedrijfsstrategie is zonder een cloudstrategie. Het verlangen naar meer efficiëntie, veerkracht en flexibiliteit was de drijvende kracht achter een vroege overstap naar de cloud. Dit blijven cruciale factoren. Bedrijven begrijpen nu beter hoe cloud bedrijfsgroei en innovatie voor de lange termijn stimuleert, en voor de meesten is de reis nog maar net begonnen zegt Krishnan Ramanujam, President, Enterprise Growth Group, TCS

De 2023 TCS global Cloud Study ondervroeg senior executives van bedrijven met een jaaromzet van meer dan 1 miljard dollar uit verschillende sectoren in Europa, Azië en Noord-Amerika. Ga voor het volledige rapport en meer informatie naar http://www.tcs.com/insights/global-studies

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in