Innovatie & Strategie

Dit is een bijdrage van Tata Consultancy Services
IT beheer
TCS lanceert Quantum Computing Lab binnen AWS

Benut de kracht van Quantum Computing

TCS lanceert Quantum Computing Lab binnen AWS.

© Shutterstock ktsdesign
13 december 2022
Door: Tata Consultancy Services , partner

TCS lanceert Quantum Computing Lab binnen AWS.

Quantum Computing Lab biedt klanten een omgeving om zakelijke oplossingen van de toekomst te ontwikkelen. Ook biedt het nieuwe lab de mogelijkheid om de acceptatie van quantum computing, dat wordt gezien als een van de meest veelbelovende technologieën van dit decennium, te versnellen.

Hoewel quantum computing misschien nog in de kinderschoenen staat, heeft het de potentie om te helpen bij het oplossen van complexe problemen en uitdagingen. Denk hierbij aan verbeterde detectie van oppervlakteafwijkingen of optimalisatieproblemen. Quantum Computing Lab binnen AWS biedt een virtuele onderzoeks- en ontwikkelingsomgeving die gebruikmaakt van Amazon Braked, een volledig beheerde quantum computing-service van AWS. TCS wil het lab gebruiken voor het ontwerpen van baanbrekende oplossingen, het ontwikkelen van domeingerichte prestatiebenchmarks en het stimuleren van hackatons.

Door het gebruik van domeinkennis en ervaring binnen diverse, uiteenlopende sectoren zal het met qubits klanten gaan helpen bij het ontwerpen van transformationele oplossingen. Denk hierbij aan oplossingen op het gebied van customer behaviour of productieplanning. Met diverse partners binnen het technologielandschap en de academische wereld wordt er al ruim vier jaar geinvesteerd in quantum computing-onderzoek. Dit heeft ertoe geleid dat er al twee patentaanvragen zijn ingediend en daarnaast behoorlijke vooruitgang is geboekt op het gebied van kunstmatige intelligentie, optimalisatie, cryptografie en digitale beveiliging.

“Het TCS Quantum Computing Lab binnen AWS biedt klanten de mogelijkheid om op een veelzijdige manier het ware potentieel van quantumtechnologie voor hun kernactiviteiten te evaluaren en realiseren. Het lab biedt een samenwerkend ecosysteem om nieuwe ideeën op Amazon Braked te bedenken, uit te werken en te testen”, vertelt Krishna Mohan, Global Head, AWS Business Unit, TCS. “Door te profiteren van de investeringen van TCS in deze krachtige technologie, ondersteund door onze sterke samenwerking met AWS, kunnen onze klanten hun eigen quantum computing-reis kickstarten.”

Reactie toevoegen