Beheer

Dit is een bijdrage van Solvinity
Cloud
Developer met beeldmerk

Zig websoftware kiest voor innovatie met cloud-gerichte strategie

Van softwareontwikkelaar naar SaaS-leverancier.

22 oktober 2020
Door: Solvinity, partner

Van softwareontwikkelaar naar SaaS-leverancier.

Softwareontwikkelaar Zig wilde meer flexibiliteit en vrijheid. Waar het bedrijf eerder aan iedere klant maatwerk leverde, groeide de behoefte om sneller schaalbare en betaalbare oplossingen te kunnen produceren op basis van een standaard platform. In vier jaar tijd transformeerde Zig van een traditionele projectorganisatie in een innovatieve SaaS-dienstverlener.  

Flexibiliteit, vrijheid en marktverbreding​

Zig Websoftware ontwikkelt online applicaties voor woningcorporaties en commerciële vastgoedorganisaties. Om van maatwerkoplossingen naar een toekomstbestendig en gestandaardiseerd platform te gaan, schakelde het de hulp in van Solvinity.

Samen met Solvinity ontwikkelde Zig een cloudgerichte strategie die de organisatie vele malen efficiënter heeft gemaakt, waardoor Zig ruimte heeft gecreëerd voor marktverbreding en innovatie. Met Managed Security, Managed Cloud & Application Services met CI/CD ondersteunde Solvinity hierin. 

Managed Security, Cloud & Application Services met CI/CD

Solvinity ontwikkelde, in nauwe samenwerking met de Zig-engineers, een eigen platform, Hexia genaamd, waarnaar alle bestaande diensten en klanten met CI/CD en containertechnologie zijn overgezet. Hiermee heeft Zig  een nieuw businessmodel kunnen ontwikkelen en zijn zij veranderd van een project- naar een productorganisatie die klaar is voor de toekomst. 

Het platform van Zig is tot stand gekomen door Integrated Delivery. Deze combinatie van CI/CD en DevOps is speciaal ontwikkeld voor organisaties waarin operations is uitbesteed.

Platform voor de toekomst

Solvinity leverde een eigen stabiel, veilig en schaalbaar SaaS-platform op met als resultaat:

  • Time-to-market van weken naar minuten dankzij CI/CD
  • 25% omzetstijging door kostenbesparing, hogere efficiency en marktverbreding
  • Marktverbreding naar commercieel vastgoed

Voordelen van werken met Solvinity​

  • Ontzorging: 24/7 dienstverlening en een partner die je goed kent
  • Schaalvoordeel
  • Een partner die met je meedenkt

“Met Solvinity heb je een zeer flexibele partij die bereid is tijd en energie te investeren in ambitieuze projecten om die samen tot een goed einde te brengen.” - Kobbe van Daatselaar, CTO bij Zig Websoftware -

Meer weten? Bekijk de volledige case op solvinity.com of download de white paper Integrated Delivery.

Reactie toevoegen